Marc Hirschi leverte et vanvittig solobrudd på dagens etappe i Tour de France, men etter nesten 100 kilometer alene i brudd ble den unge sveitseren hentet av Primoz Roglic, Tadej Pogacar, Egan Bernal og Mikel Landa en drøy kilometer før mål.

Hirschi var likevel freidig nok til å åpne spurten i kvintetten, men på de siste meterne smøg både Roglic og Pogacar seg forbi, hvor sistnevnte altså var først over streken. Dermed fortsatte Pogacar å hente sekunder i sammendraget, etter at han ble kjørt av i sidevinden for to dager siden. 

Annonse

Adam Yates mistet sin gule ledertrøye, etter at briten ble kjørt av opp den siste stigningen til Col de Marie-Blanque. På neste etappe er det nemlig storfavoritt Primoz Roglic som ikler seg det gule tekstilet. Sloveneren har 21 sekunder ned til fjorårsvinner Egan Bernal, mens Romain Bardet følger på tredjeplass, 30 sekunder bak ledende Roglic. 

21 år unge Pogacar var naturligvis lykkelig etter sin første etappeseier i Tour de France. 

- Det er helt vilt og fantastisk å vinne etappen etter en sånn dag. Laget gjorde en god jobb hele dagen, så jeg er glad for å kunne ta seieren. Jeg ville ta så mye tid som mulig i sammendraget, men jeg visste at det var bonussekunder for etappeseieren så jeg ville ha de og. Jeg vet ikke helt hva som skjedde i spurten, jeg ga bare full gass og det funket.