Wout van Aert ble dagens mann i Tour de France, da han spurtet inn til Jumbo-Vismas fjerde etappeseier i årets Tour fra en svært redusert gruppe. 

Dagens etappe så i utgangspunktet ut som en åpenbar spurtetappe, og selv om etappen ble avgjort med en spurt var det neppe på måten de fleste hadde sett for seg. 

Annonse

Sterk sidevind mot slutten av etappen skapte nemlig utfordringer for rytterne. Decueninck-QuickStep været muligheten og klemte til sammen med blant andre Team Ineos. Det førte til store splittelser i hovedfeltet, som over målstreken bare bestod av omlag 30 ryttere. 

Der satt sammenlagtleder Julian Alaphilipphe, samt andre favoritter som Geraint Thomas, Egan Bernal og Nairo Quintana. 

Store navn som Thibaut Pinot, Rigoberto Uran, Jakob Fuglsang og Richie Porte tapte imidlertid 1:39 til de ovennevnte rivalene. Franske Pinot har vist storform over de siste etappene, men hjemmefansens håp om å få den første franske vinneren siden 1985 fikk seg et realt skudd for baugen med dagens etappe. 

Verst gikk det med Jumbo-Visma rytter George Bennet, som lå på fjerdeplass sammenlagt før etappen. New Zealenderen tapte nesten 10 minutter og falt helt ned til 27. plass i kampen om den gule trøya. 

På forhånd så dagens etappe ut som en gyllen mulighet for Alexander Kristoff, men nordmannen satt ikke på riktig side da feltet splittet seg i sidevinden. Dermed ble det i stedet den unge belgieren Jasper Philipsen som spurtet inn til en sjetteplass for UAE Team Emirates. 

Odd Christian Eiking har prøvd å komme seg i brudd flere dager på rad, og i dag lyktes det endelig for askøyværingen. Seksmannsbruddet fikk imidlertid aldri den helt store luken, og da feltet skrudde opp farten i sidevinden var det takk og farvel for Odd Christian. 

I morgen venter en kjærkommen hviledag på rytterne, før rittet fortsetter med en spurtetappe onsdag.