Michael Matthews (31) vant lørdagens etappe etter en sterk avslutning opp den tre kilometer lange stigningen like før mål. Han ble først syklet ifra Alberto Bettiol (28) opp den meget bratte fjellstigningen, men han slo tilbake og knuste italienske Bettiol på toppen av bakken.

– En herlig rytter er Michael Matthews, ropte TV 2-kommentator Christian Paasche idet rytteren fra Australia passerte målstreken.

– Alltid ha troen, alltid ha troen, sa Matthews etter målgang.

Seieren er Matthews fjerde etappeseier i Tour de France, og hans første seier i «Touren» siden 2018.

Se video av avslutningen i vinduet under:

Men en god periode var det gode sjanser for at vi kunne få servert nok en dansk etappeseier.

Før lørdagens etappe var de tre av siste fire etappevinnerne fra Danmark, men med 20 kilometer igjen av rittet, punkterte dekket til danske Andreas Kron (24), og dermed ble Krons sjanser for karrierens første etappeseier ødelagt.

Det skjedde etter at Matthews splittet opp et brudd på 23 ryttere med drøyt 50 kilometer igjen å sykle, og da var det kun tre som holdt følge med Matthews: Felix Grossschartner, Luis León Sánchez og Kron.

Kvartetten som ble til en trio, kjørte på i tet lenge alene foran en jagende gruppe på 13 ryttere med blant andre danske Jakob Fuglsang og Kron. Med drøyt én mil igjen å sykle skilte det ikke mer enn 40 sekunder opp til trioen i tet, men det var stadig et høyt tempo i ledergruppa.

Gruppa spiste seg innover da den bratte stigningen på tre kilometer like før mål startet, men de ønsket ikke Matthews å invitere til teten. Matthews syklet ifra Grossschartner og Sánchez, men Bettiol kom dundrende på fra gruppa bak. Bettiol støtet ifra Matthews med én kilometer igjen av den bratte stigningen, men da svarte Matthews på best mulig vis.

Bettiol endte 15 sekunder bak etappevinner Matthews. Thibaut Pinot sikret tredjeplassen.

Les alt om årets Tour de France-etapper her.

Results powered by FirstCycling.com