Det ble fransk seier på dagens etappe av Tour de France, da Nans Peters viste seg som den sterkeste i bruddet og kom alene til mål. Han var blant de 13 rytterne som tidlig på dagen stakk fra feltet, og raskt fikk en stor luke. 

Blant favorittene ble det også action opp dagens siste fjell, men allerede i den nest siste bakken mistet Thibaut Pinot kontakten med feltet. I mål var den franske stjernen omlag 20 minutter bak resten av favorittene, og Pinot er dermed ute av kampen om den gule trøya. 

Annonse

Adam Yates fortsetter i det gule tekstilet, etter at han med nød og neppe klatre å klamre seg til de andre favorittene over dagens siste bakke. Der var Tadej Pogacar dagens sterkeste. Etter at han tapte over minuttet i sidevinden på gårsdagens etappe slo den unge sloveneren knallhardt tilbake, og stjal 40 sekunder fra resten av favorittene.  

Flere ryttere brøt Tour de France på dagens etappe, blant annet Giacomo Nizzolo, som har vært den foretrukne spurteren i Edvalds lag NTT. Med Italieneren ute av dansen er det godt mulig vi får se Edvald prøve seg på den 10. og 11. etappen, som begge trolig ender i massespurt. 

I morgen fortsetter Touren med en ny fjelletappe i Pyreneene, hvor bruddet trolig nok en gang har store sjanser til å holde helt inn.