Tadej Pogacar tok sin andre etappeseier i årets Tour de France, da han spurtslo Primoz Roglic på toppen av Grand Colombier. Duoen var de to sterkeste rytterne i en gruppe på 13 ryttere som skulle gjøre opp om seieren, og Roglic satte selv opp farten med 600 meter igjen.

Miguel Angel Lopez og Richie Porte hang seg på den slovenske duoen, men måtte slippe de to beste i sammendraget på de siste meterne. Bonussekundene fra triumfen gjør at Pogacar nå kun er 40 sekunder bak landsmannen, med tre fjelletapper til på menyen de neste dagene.

Annonse

Dagens store snakkis var imidlertid Egan Bernal, som lå på tredjeplass før dagens etappe. Fjorårsvinneren mistet kontaktet med tetgruppen helt i starten av dagens siste stigning, der kjørte nemlig fenomenet Wout van Aert det gule Jumbo-Visma-toget med en fart Bernal ikke var i nærheten av å kunne følge. 

Til slutt ble tidstapet over syv minutter for Ineos-Grenadier-rytteren, som dermed er ute av kampen om den gule trøya for i år.

Omtrent samme skjebne led landsmannen Nairo Quintana, som tapte over tre minutter til resten av favorittene. Ny man på tredjeplass sammenlagt er nå Rigoberto Uran, som i kjent stil har kjørt solid og trygt, uten de store angrepene.

Pierre Rolland var dagens tapreste utbryter, blant gruppen på åtte som fikk gå avgårde, men franskmannen var aldri i nærheten av å kjempe om etappeseieren. Dog fikk han med seg endel klatrepoeng, og B&B-rytteren kan følgelig bli en mann å følge med på de neste dagene i alpene.

I morgen venter en kjærkommen hviledag på rytterne, før en ny, tøff fjelletappe står på meny på tirsdag.