Et større brudd ødela Mark Cavendish' seiersdrøm på den 19. etappen av Tour de France, stikk i strid med det ekspertene antok på forhånd.

Det var nemlig svært lett å anta at Deceuninck-Quickstep ville kontrollere feltet på den paddeflate etappen mellom Mourenx og Libourne, for å kjøre for en samlet spurt med Mark Cavendish i front.

Annonse

I stedet var det Bahrain-Victorious og Matej Mohoric som kunne juble - med klar melding til det franske politiet.

Det var nemlig liten tvil om hva Mohoric mente om raidet som den franske ordensmakten gjennomførte for to netter siden. Over mål hysjet han, og gjorde en gest som helt tydelig talte «hold munn» i retning fransk politi.

– Jeg er jo ikke kriminell, men jeg følte meg sånn da de (politiet) kom til hotellet. Vi har ikke noe å skjule, men det er vanskelig. Jeg tenker det er bra at de gjennomfører tester. Men jeg er også skuffet over systemet, for det er ikke noe hyggelig når politiet gjennomsøker rommet ditt midt på natten, og spør deg om familiebilder, tekstmeldinger og mailer, sa Mohoric i seiersintervjuet på Eurosport.

Dagens mest skuffede er trolig Mark Cavendish. Mange hadde ventet at Deceuninck-Quickstep skulle kjører for hans 35. etappeseier, som i så fall ville sendt han alene på toppen av lista over ryttere med fleste etappeseiere i Tour de France.

Den rekorden henger høyt, såpass høyt at ingen ringere enn verdens største syklist gjennom tidene, Eddy Merckx, hadde tatt turen til Frankrike for å se på etappen fra en av følgebilene.

Men det var mange som hadde andre planer i dag, og det man kunne anta ville bli en rolig etappe med spurt, ble alt annet. et over 20 mann stort brudd fikk etterhvert etablert seg, og da var feltet kokt. Frem til den tid hadde vi sett mindre grupperinger komme seg av gårde, uten at det hele ville roe seg.

Til slutt var det altså Matej Mohoric (Barhain Victorious) som var den sterkeste. Han, Nils Politt (Bora-Hansgrohe) og Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) var de mest aktive, men Mohoric var den eneste med skikkelig timing.

Drøye to mil før mål kom han løs, og derfra og inn kjørte han et sterkt sololøp. Det er en liten revansj, etter at Bahrain-Victorious havnet i et stygt dopinglys i går.