Tour de France 2022: Jasper Philipsen vant 21. etappe

Kristoff nummer tre på Champs-Élysées - Philipsen vant igjen

Se video: Alexander Kristoff leverte sin beste spurtprestasjon i Tour de France på den siste etappen, men det var likevel Jasper Philipsen som stakk av med etappeseieren.

Sist oppdatert 24. juli 2022 kl 19.54
TOK SIN ANDRE: Jasper Philipsen tok sin andre etappeseier i årets Tour de France. Foto: Cor Vos
TOK SIN ANDRE: Jasper Philipsen tok sin andre etappeseier i årets Tour de France. Foto: Cor Vos

På den siste runden dro Tadej Pogacar (23) seg opp i teten av feltet, Andreas Leknessund var nærmeste nordmann å følge. Førstnevnte var nummer to i sammendraget før siste etappe, og TV 2-kommentator Christian Paasche mente sloveneren ønsket å by opp til sykkelshow på den siste etappen.

Jasper Philipsen vant – like foran Alexander Kristoff, som kom på tredjeplass etter foto finish.

– Det var bare en kamp om hjul. Det kostet litt mye, jeg tror jeg kunne vært nærmere, men vi hadde ikke en god plan på hvilket hjul vi skulle ta, sier Kristoff til TV 2 – som sier innsatsen var den «beste han har gjort her nede».

Se video av den siste kilometeren i vinduet under:

I foto finishen var det Dylan Groenewegen som akkurat var foran 35-åringen.

Med Triumfbuen som bakteppe for store deler av etappen, rundt omkring i Paris’ gater, var det – også det tradisjonen tro – et relativt bedagelig tempo på den siste etappen av årets Tour de France.

En uskreven regel i feltet er at det ikke skal rykkes i brudd og dermed er mannen med den gule ledertrøya når etappen begynner også sammenlagtvinneren – med mindre noe helt spesielt skulle skje.

I år er det danske Vingegaard, som lørdag befestet sammenlagtseieren da han holdt unna i tempo-etappen og sørget for at Tadej Pogacar var utenfor rekkevidde.

Statsminister Mette Fredriksen (Socialdemokratiet) avbrøt ferien for å hilse den nybakte tour-vinneren velkommen i den franske hovedstad, på vei til Champs-Élysées skålte dansken og sine lagkameratene i champagne for å feire seieren.

Søndag ettermiddag syklet kvinnene den første etappen i det historiske Tour de France Femmes. Hvordan det gikk kan du lese her.

Results powered by FirstCycling.com

Publisert 24. juli 2022 kl 19.46
Sist oppdatert 24. juli 2022 kl 19.54
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen