På den siste runden dro Tadej Pogacar (23) seg opp i teten av feltet, Andreas Leknessund var nærmeste nordmann å følge. Førstnevnte var nummer to i sammendraget før siste etappe, og TV 2-kommentator Christian Paasche mente sloveneren ønsket å by opp til sykkelshow på den siste etappen.

Jasper Philipsen vant – like foran Alexander Kristoff, som kom på tredjeplass etter foto finish.

– Det var bare en kamp om hjul. Det kostet litt mye, jeg tror jeg kunne vært nærmere, men vi hadde ikke en god plan på hvilket hjul vi skulle ta, sier Kristoff til TV 2 – som sier innsatsen var den «beste han har gjort her nede».

Se video av den siste kilometeren i vinduet under:

I foto finishen var det Dylan Groenewegen som akkurat var foran 35-åringen.

Med Triumfbuen som bakteppe for store deler av etappen, rundt omkring i Paris’ gater, var det – også det tradisjonen tro – et relativt bedagelig tempo på den siste etappen av årets Tour de France.

En uskreven regel i feltet er at det ikke skal rykkes i brudd og dermed er mannen med den gule ledertrøya når etappen begynner også sammenlagtvinneren – med mindre noe helt spesielt skulle skje.

I år er det danske Vingegaard, som lørdag befestet sammenlagtseieren da han holdt unna i tempo-etappen og sørget for at Tadej Pogacar var utenfor rekkevidde.

Statsminister Mette Fredriksen (Socialdemokratiet) avbrøt ferien for å hilse den nybakte tour-vinneren velkommen i den franske hovedstad, på vei til Champs-Élysées skålte dansken og sine lagkameratene i champagne for å feire seieren.

Søndag ettermiddag syklet kvinnene den første etappen i det historiske Tour de France Femmes. Hvordan det gikk kan du lese her.

Results powered by FirstCycling.com