Mange spådde at dagens etappe ville bli dagen da Julian Alaphilippe mistet ledertrøyen, men franskmannen gjorde alle spådommer til skamme da han smadret konkurrentene på dagens tempoetappe i Pau. 

Nærmest var fjorårsvinner Geraint Thomas, som endte dagen 14 sekunder bak sin franske konkurrent, mens Thomas de Gendt og Rigoberto Uran delte tredjeplassen hele 36 sekunder bak. 

Annonse

Dermed økte Alaphilippe ledelsen til samtlige av sine konkurrenter, og Deceuninck-QuickStep rytteren bør nå for alvor regnes som en utfordrer i kampen om sammenlagtseieren

En av forhåndsfavorittene på dagens etappe, Wout van Aert, så lenge ut til å levere en sterk prestasjon, men mot slutten av etappen gikk det galt for belgieren, som smalt i bakken og måtte bryte rittet. 

For våre norske ryttere ble det en rolig dag uten noen nevneverdige prestasjoner, med Sven Erik Bystrøm på 84. plass som beste. 

I morgen smeller det nok en gang blant sammenlagtfavorittene, når en knalltøff fjelletappe fra Tarbes med avslutning på selve Tourmalet står på menyen. Der vil vi få et tydelig svar på om Alaphilippe kan gjøre slutt på den 34 år lange franske seierstørken i Touren.