Etter fjorårets fantastiske innsats har det franske publikummet store forventninger til Julian Alaphilippe i årets Tour de France, og folkefavoritten markerte seg for fullt allerede på den andre etappen i årets ritt. 

Fire kilometer fra toppen av dagens siste klatring klasket Alaphilippe til, og den aggressive franskmannen fikk raskt en luke til feltet sammen med den unge sveitseren Marc Hirschi. Etterhvert fikk duoen selskap av Adam Yates, og dermed var det tre ryttere som skulle kjempe mot feltet på den siste milen. 

Annonse

Trioen holdt unna for et redusert hovedfelt helt inn til mål, til tross for at de begynte å kikke hverandre på den siste kilometeren. I spurten var altså Alaphilippe raskest, og franskmannen kunne samtidig juble for at han overtok den gule trøya fra vår egen Alexander Kristoff. 

Alaphilippe var svært rørt etter triumfen, og dedikerte seieren til sin nylig avdød far. 

Alexander Kristoff kjempet tappert og hang med feltet i en god stund, men til slutt måtte mannen i den gule trøya slippet feltet. Heldigvis kom Alexander seg i mål trygt innenfor tidslimiten.

Dermed kan han være med å krige om en ny etappeseier på morgendagens etappe, som trolig kommer til å ende med en massespurt. Der kommer nordmannen til å kjøre i denne grønne poengtrøyen, hvor han leder på Peter Sagan med 18 poeng.