Vincenzo Nibali vant dagens etappe etter å ha holdt unna for de jagende favorittene opp hele den siste stigningen til Val Thorens. Italieneren var en del av bruddet som gikk tidlig på dagens svært korte etappe, og gikk solo omlag halvveis i den 33 kilometer lange stigningen opp til mål. 

Etter gårsdagens kaos gikk ting langt mer bedagelig for seg på dagens etappe, som var kortet ned fra 130 til 59 kilometer på grunn av uværet som også skapte problemer i går. 

Annonse

Dermed var det kun én bakke, i stedet for tre, på menyen for rytterne på dagens etappe.

Den ene gjenstående stigningen ble imidlertid et aldri så lite antiklimaks, ettersom ingen av Bernals nærmeste utfordrere hverken turte eller evnet å angripe mannen i den gule trøya. Dermed vinner etter alle solemerker Team Ineos-rytteren årets Tour, og sørger dermed for at det britiske laget fortsetter seiersrekken i Tour de France

I stedet for en seierskamp blant favorittene holdt altså Nibali unna, mens Movistar-duoen Alejandro Valverde og Mikel Landa la beslag på andre- og tredjeplassen på etappen.

Julian Alaphilippe fikk som ventet en tung dag etter å ha mistet ledertrøyen i går, og franskmannen falt ned fra en andre til en femteplass sammenlagt.

Følgelig rykket Geraint Thomas og Steven Kruijswijk opp til andre- og tredjeplass sammenlagt uten å foreta seg noe nevneverdig. Dermed ble det altså dobbeltseier sammenlagt for det britiske mannskapet, og det uten selveste Chris Froome. 

I morgen venter den avsluttende parademarsjen på Champs Élysées som tradisjonelt sett ender i et oppgjør mellom spurterne. I fjor tok Alexander Kristoff en knallsterk etappeseier her, vi håper på en drømmereprise i morgen.