I dag kom to svært gledelige beskjeder for norske sykkelfans. Både Sondre Holst Enger og Vegard Breen blir nemlig å finne i årets Tour de France, noe deres lag IAM Cycling og Fortuneo-Vital Concept annonsert på twitter i dag.

Begge nordmennene får dermed sin debut i sykkelsportens gjeveste ritt, hvor de blir den 15. og 16. nordmannen på start gjennom tidene. 

Annonse

Holst Enger blir trolig spurtalibiet til det sveitsiske IAM-laget, etter å ha levert mange sterke resultater de siste månedene. Blant annet var han på podiet under de fire siste etappene av Tour of Norway, samt at han tok en sterk etappeseier i Tour of Croatia.

Under WorldTour-rittet Criterium de Dauphine for et par uker siden markerte han seg godt ved å bli nummer åtte på den første fellesstartetappen. Minst like viktig var det nok likevel at Sondre fullførte det tøffe etapperittet, som bød på flere harde dager i de franske alpene. 

Årets Tour byr på flere gode muligheter for Hortens-gutten, som trolig går bedre i bakkene enn de fleste andre spurtere. Deltagelsen i Tour de France vil uansett være et flott utstillingsvindu for 22-åringen, ettersom hans IAM-lag trolig legges ned etter sesongen.

Vegard Breen får også sin debut i den franske rundturen, i fargene til det franske pro-kontinentallaget Fortuneo-Vital Concept. Etter en litt trå start på sesongen har 26-åringen kjørt seg i form utover våren. Det har ikke gått upåaktet hen hos lagledelsen, som altså har valgt å gi ham sjansen i årets Tour. 

Breen kom fra WorldTour-laget Lotto-Soudal før årets sesong, men har bare en ettårskontrakt i sitt nåværende franske lag. Med utgående kontrakt blir det for Breen, som for Holst Enger, en god mulighet til å vise seg frem. Forhåpentligvis vil vi få se Maura-gutten i brudd på flere etapper i løpet av de tre ukene på franske landeveier. 

Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff har vært klare for Tour de France i lang tid, hvilket gjør at vi i år får hele fire nordmenn på startstreken i Mont-Saint-Michel. Dermed tangerer vi i år rekorden for antall norske ryttere i Touren, en rekord som ble satt helt tilbake i 1991.