March Hirschi tok sin første etappeseier i Tour de France da han kom alene til mål på den 12. etappen til Sarran. 

Den unge sveitseren gikk solo i den siste bakken, og holdt unna for konkurrentene de siste 30 kilometerne. Dermed fikk endelig den unge sveitseren sin etappeseier, etter at han var svært nære på både den andre og den niende etappen.

Annonse

I dag var det imidlertid ingen som var i nærheten av 22-åringen. Sunweb-rytteren var naturligvis overlykkelig etter at Tour de France-triumfen var et faktum: 

- Det er utrolig, for jeg var så nærme to ganger. I dag trodde jeg aldri at jeg kunne klare det, men jeg gikk til alt jeg kunne i den siste bakken og fikk en luke. Jeg hadde de to etappene hvor jeg nesten vant i hodet, så jeg turte ikke tro på det før den siste kilometeren. Det er min første proffseier og så skjer det i Touren, det er utrolig. 

I gruppen bak kom Pierre Rolland inn først, med danske Søren Kragh Andersen på tredjeplass. De var en del av en gruppe på omlag femten mann, som sammen med Hirschi rev seg løst i den siste stigningen. Innen det var nemlig dagens opprinnelig seksmannsbrudd kjørt inn, på en dag hvor det på forhånd var ventet at bruddet skulle gå hele veien inn. 

For de norske rytterne ble det en anonym dag, hvor ingen av dem satt med i den første gruppen. I morgen venter en tøff etappe med avslutning på et fjell, så gjenstår det å se om bruddet får en større luke i morgen!