Nairo Quintana vant dagens etappe i Tour de France da han kom alene til mål i Valloire. Den lille colombianeren var en del av dagens brudd, og kjørte fra bruddkameratene sine før toppen av dagens siste stigning, enorme Col du Galibier.

Med det klatret også Movistar-rytteren fra en 12. til en syvendeplass i sammendraget, 3:54 bak ledende Julian Alaphilippe. 

Annonse

Litt lengre bak i løypen, blant favorittene, var det også en colombianer som skapte action. Egan Bernal angrep noen kilometer før toppen av Galibier, og fikk raskt en betydelig luke til de øvrige sammenlagtkandidatene.

Overraskende nok var det etterhvert lagkamerat i Team Ineos, Geraint Thomas, som tok opp jakten på Bernal.

Den meget snodige taktiske manøveren førte til at sammenlagtleder Julian Alaphilippe ble hektet av noe, men sørget samtidig for å redusere forspranget til Bernal. Følgelig er neppe stemningen ombord i Ineos-bussen på topp i kveld. 

Ettersom Alaphilippe raskt fikk kontakt med resten av favorittene i utforkjøringen var det altså kun Bernal som evnet å nærme seg den ledende franskmannen på dagens etappe. Dermed er colombianeren nå 1:30 bak mannen i den gule trøya, fem små sekunder foran lagkamerat Geraint Thomas. 

Amund Grøndahl Jansen kom seg med i dagens brudd, men løypeprofilen ble som ventet litt i tøffeste laget for at nordmannen skulle være med i seierskampen. I stedet fikk han gjort en hjelperytterjobb for lagkaptein Steven Kruijswijk på de nedre delene av Galibier, hvilket trolig var formålet med utbruddet. 

I morgen venter rittets nest siste fjelletappe, hvor rytterne blant annet skal over det høyeste punktet i årets ritt, Col de l´Iseran, på hele 2751 meter.