Wout van Aert vant dagens etappe i Tour de France, da han spurtslo vår egen Edvald Boasson Hagen og Bryan Coquard i et svært redusert hovedfelt.

Dermed tok belgieren sin andre etappeseier i årets ritt, den tredje for Jumbo-Visma. Adam Yates beholdt ledertrøya, på det som ble en høydramatisk dag i Tour de France.

Annonse

Foran dagens etappe var det en snakkis at Amund Grøndahl Jansen hadde havnet i munnhuggeri med veteran Nicholas Roche på gårsdagens etappe.

Fra omtrent første kilometer på etappen satte Bora-Hansgrohe seg foran og skrudde opp farten i feltet noe så til de grader. Dermed var det takk og farvel til de fleste spurterne, inkludert Alexander Kristoff, allerede i løpet av dagens første 10 kilometer, og ingen av dem skulle noen gang få kontakt med feltet igjen.

Sam Bennett og hans QuickStep-gjeng kjempet lenge tappert, men hadde ikke sjans mot et Bora-Hansgrohe-lag som virkelig hadde bestemt seg. Med 17 poeng på den innlagte spurten overtok Peter Sagan den grønne trøyen, tross en svært skuffende 13. plass over målstreken. Likevel fikk Bora-Hansgrohe den trøyen de ønsket seg ut av dagens etappe.

Som om ikke hardkjøret på starten av dagens etappe skulle være nok trøkket Team Ineos ytterligere til med 35 kilometer igjen, da det reduserte hovedfeltet kom inn i strekker med sidevind. Dermed ble det omlag 90-mann store hovedfeltet ble dermed redusert til rundt 40 ryttere som skulle gjøre opp om seieren. 

Blant rytterne som ble kjørt av i sidevinden var store navn som Richie Porte, Bauke Mollema og Mikel Landa. Ikke minst havnet også unge Tadej Pogacar i bakleksa. Rytteren som hadde ungdomstrøya, og lå som nummer tre i sammendraget, før dagens etappe måtte dermed bite i seg et tidstap på hele  sammen med de ovennevnte favorittene.

Med 20 kilometer igjen fikk Ineos smake sin egen medisin, da deres nest beste klatrer, og fjorårets Giro-vinner, Richard Carapaz, mistet kontakten med feltet. Dermed ble det store endringer i sammendraget etter en forholdsvis hendelsesfattig fjelletappe i går.

Til tross for det forsmedelige spurttapet var Edvald relativt fornøyd da han ble intervjuet av TV2 kort tid etter målgang. 

- Det var en ekstremt rask og hard etappe. Synd at jeg ikke klarte det på slutten, men det ble en litt lang spurt. Det ble bare nesten, men vi skal vel være fornøyd med det. 

Wout van Aert var naturligvis en overlykkelig mann etter sin andre seier på tre dager. 

- Jeg er veldig stolt av denne seieren. Det var imponerende kjøring av Bora-Hansgrohe, de kjørte av alle sprinterne og etterpå var alle redde for sidevind og det var veldig hektisk. Jeg satte stort sett med Primoz hele veien, det ble en bra dag for laget. 

I morgen går Touren inn i Pyreneene, hvor to tøffe fjelletapper venter på rytterne.