19 worldtour lag og 4 Wild Cards er klare for å kjøre årets Tour de France, alle med hver sin drømt om hva som er mulig å oppnå.

Ineos, Jumbo Vista og UAE kommer til å kjempe til døra med å vinne sammendraget, mens Alpecin-Fenix, Cofidis og Lotto Soudal kommer til å sette fyr på rittet i sin jakt på etappeseiere. Årets analyse er laget av Bernard Thévenet, mannen som er kjent for å stanset seiersrekken til Eddy Merckx.

Annonse

 

AG2R CITROËN TEAM

Lag TDF  AG2R CITROËN TEAM1

Nytt fokus for laget

Laget til Vincent Lavenu står ved en korsvei. I flere år har de utfordret podiet med Romain Bardet i spiss, men nå sykler han ikke lenger for laget. Dermed må AG2R Citröen lage en ny plan.

De vil ikke fokusere på sammenlagtlisten da de ikke har ressursene som kreves. Men med rytterne Greg Van Avermaet, Nans Peters og Lilian Calmejane kan de underholde i jakten på etappeseire.

Unge Aurélien Paret-Peintre debuterer i Touren, etter å ha avsluttet på 16. plass i Giro d’Italia 2020. Hvis alt klaffer, kan han være med å kjempe om den hvite trøya og tittelen ”Beste unge rytter”.

Han er en klasserytter som evner å gjøre nettopp det.

Fakta om laget

Sykkel: BMC Teammachine SLR

Manager: Vincent Lavenu

Hovedsponsorens næringsaktivitet: Forsikringsselskap, bilprodusent

Grunnlagt: 1992 (Chazal-Vanille et Mûre) under dagens navn 2021

Tour-historie

27 starter

18 etappeseire

1 lagkonkurranse

2 hvite trøyer for beste unge rytter

2 priser for mest aggressive rytter
1 klatretrøye

Lag-TDF 2 AG2R CITROËN TEAM

 

ALPECIN-FENIX

ALPECIN-FENIX

Tar den gule trøya fra start?

Mathieu van der Poel debuterer i Tour de France. Vi trenger ryttere som ham. Han angriper og tar initiativ, han har karisma og vinner.

Hva er det Mathieu ikke kan gjøre på sykkelen? I stigningene over Landerneau kan han finne på å ta den gule trøya allerede på rittets første dag. Bestefaren Raymond Poulidor var berømt for at han til tross for 14 deltakelser i Touren, som ga åtte avslutninger på podiet i Paris, aldri høstet en seier. MVDP, som er kallenavnet hans, vil være klar for å rystet feltet i sin første Tour. Syv lagkamerater er dedikerte til å hjelpe han med det.

 

Sykkel: Canyon Aeroad CFR

Manager: Christoph Roodhooft

Hovedsponsorens næringsaktivitet: Hårshampo, interiørdesign

Grunnlagt: 2009 (BKCP-Powerplus) under dagens navn 2020

Tour historie: 

0 starter

ALPECIN-FENIX

 

ASTANA-PREMIER TECH

Astana

Vlasov får god hjelp

Laget har mistet klatreren Miguel Angel López, men kapret Aleksandr Vlasov som avsluttet på andreplass i årets Paris-Nice. Russeren får sterk støtte av laget med den smarte dansken Jakob Fuglsand, som alltid vet å sette konkurrentene på prøve. Brødrene Ion og Gorga Izagirre er sterke støttespillere, og Alexey Lutsenko som vil få sjansen til å jakte på etappeseire. Lutsenko vant på toppen av Mont Aigoual i fjor. Luis León Sánchez stiller også på listen over ryttere som bruker krefter på etappeseire. Med slike personligheter rundt seg kan Vlasov jakte på suksess med en god porsjon selvtillit. Han er en seriøs utfordrer til den hvite trøya. 

Sykkel: Wilier Filante SLR

Manager: Alexandre Vinokourov

Hovedsponsorens næringsaktivitet: Konglomerat av oljeselskaper, landbruksprodusent

Grunnlagt: 2007 (Astana) under dagens navn 2021

Tour historie:

16 starter

2 sammenlagtseire

1 lagkonkurranse

 

Astana1

 

BAHRAIN VICTORIOUS

Bahrain1

Enigma Landa

Dette laget preges av sterkt samhold og har kvaliteter som gjør dem til en alvorlig trussel i fjellene, men i mine øyne er de ikke i stand til å innta lederrollen. Mikel Landa er et unikt talent som kom på fjerdeplass sammenlagt i 2020, men det synes som han allerede har passert toppen av karrieren sin. Lagkameraten Wout Poels tilhører samme kategori, mens Dylan Teuns er i stand til å vinne en etappe, slik han gjorde det på Planche des Belles Filles i 2019. La oss ikke glemme tyskeren Phil Bauhaus i massespurtene. Bahrain Victorious vil sannsynligvis få et bedre resultat dersom de glemmer sammendraget og i stedet går for etappeseire. Men hvis laget tar initiativ, så kan de overraske stort.

 

Sykkel: Merida Scultura / Reacto IV

Manager: Rod Elligworth

Hovedsponsorens næringsaktivitet: Kongeriket Bahrain

Grunnlagt: 2017 (Bahrain Merida) under dagens navn 2021

Tour historie:

4 starter

2 etappeseire

Bahrain

 

B&B HOTELS P/B KTM

B&B

På hugget i alle typer terreng

Det franske laget gjorde en respektabel innsats i Touren 2020, selv om de ikke ble belønnet med etappeseier. De kan gjøre seg gjeldende i alle typer terreng. Pierre Rolland kan briljere i høye fjell nok en gang. Han vet å komme med i de riktige bruddene. Erfaringen hans er en ressurs for lagkameratene. På kuperte etapper sykler Quentin Pacher alltid offensivt. Han fortjener å høste suksess. Bryan Coquard er ikke alltid like effektiv med sitt opptrekkstog, men han er like fullt en stor spurter. Han fortjener en etappeseier som kan slette minnet etter andreplassen i Limoges i 2016, bare centimeter bak Marcel Kittel.

 

Sykkel: KTM Revelator Alto

Manager: Jérôme Pineau 

Hovedsponsorens næringsaktivitet: Hotellkjede, landbruksprodukter

Grunnlagt: 2018 (Vital Concept) under dagens navn 2021

Tour historie:

2 starter

B&B

 

BORA-HANSGROHE

Bora

Mange kort å spille på

Til tross for at Peter Sagan er en veteran i feltet, har han fortsatt en nøkkelrolle på dette ambisiøse laget. Sagan har vunnet den grønne trøya syv ganger, og han kan spurte. Pascal Ackermann er også en superspurter. I fjellene vil laget fokusere på Max Schachmann, som vant Paris-Nice sammenlagt både i 2020 og 2021. Unge Lennard Kämna vant en etappe i fjell i fjor i Villard-de-Lans. For ikke å glemme Emanuel Buchmann og Wilco Kelderman som også sykler fort i høyden. Det sterke laget må bestemme seg for en leder i det de går inn i fjellene. Sportsdirektøren vil spille en kritisk rolle for å sikre at alle følger den samme oppskriften.

 

Sykkel: Specialized Tarmac SL7

Manager: Ralph Denk 

Hovedsponsorens næringsaktivitet: Tysk produsent av kjøkkenustyr, kranprodusent

Grunnlagt: 2010 (NetApp) under dagens navn 2017

Tour historie:

7 starter

7 etappeseire

2 grønne trøyer

Bora

 

COFIDIS

Cofidis

De kan stole på Martin

Jeg kan lett forestille meg at målet til sportsdirektør Cédric Vasseur, er å vinne en etappe. Sist gang de høstet en etappeseier var i 2008; det virker som en evighet siden. I massespurtene er Elia Viviani en farlig mann, selv om han må kjempe for å komme tilbake til samme nivå som han hadde i 2019. Guillaume Martin ble kåret til beste franske rytter i Touren 2020, med 11. plassen sammenlagt. Ved hjelp av lagkamerater som Simon Geschke og Nicolas Edet kan han sikte mot en topp-10-plassering og klatretrøya, slik han gjorde i Vueltaen i fjor. Han har blitt en rytter som er til å stole på.

 

Sykkel: De Rosa Merak/SK Pininfarina

Manager: Cédric Vasseur 

Hovedsponsorens næringsaktivitet: Kredittselskap

Grunnlagt: 1996 (Cofidis-LeCrédit par Téléphone) under dagens navn 2013

Tour historie:

24 starter

10 etappeseire

1 beste klatrer

1 lagseier

1 mest aggressive rytter

Cofidis

 

DECEUNINCK – QUICK-STEP

DECEUNINCK-–-QUICK-STEP

Hold øye med Alaphilippe fra start av

Laget til Patrick Lefévère vet å sykle ritt, og gjør sjelden tabber.  Julian Alaphilipe har mulighet til å ta den gule trøya med etappeseier på første etappe. Hvis han hadde ønsket å sikte mot sammenlagtseier ville han tatt det rolig fra start, men det er ikke hans stil. Franskmannen tenker alltid offensivt, og de to første etappene i Bretagne faller i hans smak. Sam Bennett er den høyest rangerte spurtkanonen for øyeblikket, og han har det beste opptrekket i feltet. Bennett har alle muligheter til å gjenta den suksessen fra i fjor, da han ankom Champs-Élysées i den grønne trøya.  

Sykkel: Specialized S-Works Tarmac SL7

Manager: Patrick Lefévère 

Hovedsponsoren: Produsent av gulv, gjerder og porter.

Grunnlagt: 2001 (Domo-Farm Frites) under dagens navn 2019

Tour historie:

19 starter, 43 etappeseire

3 klatretrøyer

2 grønn trøye

1 pris for mest aggressive rytter

 

DECEUNINCK-–-QUICK-STEP

 

EF EDUCATION-NIPPO

EF

De vil garantert angripe!

Det amerikanske laget er alltid på hugget for å gjøre et godt inntrykk, og samtidig høste resultater. Sportsdirektør Jonathan Vaughters er offensiv av natur. Blant spissene på laget er Magnus Cort Nielsen, som vant den første etappen av årets Paris-Nice, og klatreren Jonathan Caicedo, som vant en etappe i Giro d’Italia 2020. Takket være Rigoberto Uran, som alltid viser solid innsats, har de erfaring som kan blir gull verdt i kampen om en topplassering på sammenlagtlisten. Det skal bli interessant å følge Hugh Carthy, som vant Angliru-etappen i Vueltaen i fjor, og tok tredjeplassen sammenlagt. Det ser ut som han har den mentale styrken som gjør det mulig å sikte mot en plassering blant de fem beste. 

 

Sykkel: Cannondale SuperSix HiMod

Manager: Jonathan Vaughters 

Hovedsponsorens næringsaktivitet: Sveitsisk utdanningsinstitusjon, amerikansk eiendomsutvikler

Grunnlagt: 2005 (TIAA-CREF) under dagens navn 2021

Tour historie:

13 starter

9 etappeseire

1 lagkonkurranse

EF

 

GROUPAMA-FDJ

FDJ-1

Alle jobber for to

Laget bytter strategi ved å spille på tok kort samtidig. Arnaud Démare vant to etapper i massespurt i Touren, både i 2017 og 2018. Klatreren David Gaudu kommer ut av skyggen i fraværet av Thibaut Pinot. Spurteren Démare har et sterkt opptrekk, og er en aktuell kandidat for den grønne trøya. Klatreren Gaudu debuterer i Touren. Som kaptein i fjellene må han lære seg tålmodighet. Han må levere hver dag, selv om batteriene kunne trenge lading. Gaudu har kvalitetene som trengs for å vinne etapper i fjellene og å sikte mot klatretrøya sammenlagt.

 

Sykkel: Lapierre Aircode DRA

Manager: Marc Madiot

Hovedsponsorens næringsaktivitet: Forsikringsselskap, lotteri- og spill med sport.

Grunnlagt: 1997 (La Française des Jeux) under dagens navn 2018

Tour historie:

24 starter

13 etappeseire

1 poengtrøye

1 hvit trøye for beste unge rytter

1 pris for mest aggressive rytter

FDJ

 

INEOS GRENADIERS

INEOS

Thomas… eller en annen

For et lag! Mannskapet inkluderer en Tour-vinner (Geraint Thomas), to Giro-vinnere (Tao Geoghegan, Richard Carapaz), en tidligere rytter i gul trøye (Adam Yates), rytteren som avsluttet på tredjeplass i Touren 2020 (Richie Port), samt vinneren av Critérium du Dauphiné 2020 (Daniel Martinez). Det kunne blitt en utfording å velge en sammenlagtkandidat blant disse, men sportsdirektør Dave Brailsford har autoritet til å ta prioriteringen uten å skape krøll. Hvis Thomas finner tilbake til formen slik den var i 2018, i tillegg til at han nå har mer erfaring, så blir han farlig. Laget er seiersvant i Touren. Om de ikke vinner, er det andre gang på rad de taper kampen om den gule trøya. 

Sykkel: Pinarello Dogma F12

Manager: Dave Brailsford 

Hovedsponsoren: Industrikjemikalier, bilmerke

Grunnlagt: 2009 (Team Sky) Under dagens navn 2020

Tour historie:

11 starter

7 sammenlagtseire

18 etappeseire

1 lagkonkurranse

1 klatretrøye

INEOS

 

INTERMARCHÉ-WANTY-GOBERT MATÉRIAUX

INTERMARCHÉ-WANTY-GOBERT-MATÉRIAUX

Må animere for å vinne

Det belgiske laget har deltatt to ganger i Tour de France takket være Wild Card-invitasjoner. Denne gangen starter de med WorldTour-lisens, men filosofien til laget er fortsatt den samme. De har rekruttert Louis Meintjes fra Sør-Afrika, selv om han de siste årene ikke har vist samme form som da han tok åttende plass sammenlagt i 2016 og 2017. Hilaire Van der Schuerens mannskap må konkurrere som om de har mottatt en invitasjon; ved å blande seg inn der ting skjer og leve seg inn i rittet ved å animere. Laget har ingen stor spurter eller klatrer. Hvis de hadde klart å ta en etappeseier, ville det vært en fantastisk bragd for dem.

 

Sykkel: Cube Litening C:68X

Manager: Jean-François Bourlart

Hovedsponsorens næringsaktivitet: Fransk supermarkedkjede, Offentlig belgisk bedrift, distributør av belgiske byggevarer.

grunnlagt: 2008 (Vérandas Willems) under dagens navn 2021

Lagets Tour historie:

3 starter

INTERMARCHÉ-WANTY-GOBERT-MATÉRIAUX

 

ISRAEL START-UP NATION

ISRAEL-START-UP-NATION

Froome ønsker seg en etappeseier

Han har vunnet Tour de France fire ganger. Jeg ønsker Cristopher Froome alt mulig hell etter den voldsomme velten under Critèrium du Dauphiné i 2019. Han fikk alvorlige skader og kjemper hardt for å komme tilbake i toppform. Han kan regne med støtte fra en god gjeng med løytnanter; Dan Martin, Patrick Bevin, Carl Fredrik Hagen, Alex Dowsett og i særklasse er Michael Woods. Dette laget kan sikte mot en etappeseier og lagkonkurransen. For Froome vil en etappeseier være gull verdt. Det er mindre sannsynlig at spurteren André Geipel vil oppnå det.

 

Sykkel: Factor Ostro VAM

Manager: Kjell Carlström

Hovedsponsorens næringsaktivitet: Filantrop og formueforvalter.

Grunnlagt: 2015 under dagens navn 2015

Tour historie:

1 start

ISRAEL-START-UP-NATION

 

JUMBO-VISMA

JUMBO-VISMA

Roglic vil ha revansje

Måten Primoz Roglic tapte fjorårets Tour de France og årets Paris-Nice på, vil sannsynligvis påvirke strategien til Jumbo-Visma. Fraværet av Tom Dumoulin kan også resultere i at vi får se en annerledes taktikk fra det nederlandske laget. Den slovenske kapteinen vil sikte mot revansj. Wout Van Aert vil ikke være fornøyd med kun å sykle som hjelperytter. Roglic vil få solid støtte i fjellene av Sepp Kuss og Kruijswijk. Laget er definitivt blant de tre sterkeste i årets Tour. For Roglic vil denne Touren være avgjørende for resten av hans karriere.

 

Sykkel: Cervélo R5, S5, P5, Caledonia 5

Manager: Richard Plugge

Hovedsponsor: Det nasjonale lotteriet i Nederland; norsk logistikkleverandør.

Grunnlagt: 1984 (Kwantum) Under dagens navn 2019

Tour historie:

37 starter

57 etappeseire

2 klatretrøyer

1 poengtrøye

1 mest aggressive rytter

JUMBO-VISMA

 

LOTTO SOUDAL

LOTTO-SOUDAL

Ewan er krumtappen

Det belgiske laget vil mest sannsynlig samle seg hundre prosent rundt spurtkanonen Caleb Ewan. Han vant to etapper i Touren 2020, og var nær ved å ta seieren i årets Milan-Sanremo. Kanskje med John Degenkolb i avslutningen kan australske Ewan lykkes med å vinne etappen som vil gi laget suksess i Touren. På fjelletappene vil Tim Wellens, Kobe Goosens og Thomas De Gendt få sjansen. Ethvert brudd hvor de kommer med, har gode sjanser til å lykkes. Wellen drømmer å vinne en etappe i touren og gjøre samlingen komplett etter seirene han har høstet i Giroen og Vueltaen.

Sykkel: Ridley Helium SLX DB

Manager: John Lelangue 

Hovedsponsorens næringsaktivitet: Det nasjonale lotteriet i Belgia, produsent av tegningsmidler, silikon, polyuretan, skum, lim 

Grunnlagt: 1985 (Lotto-Merckx-Campagnolo) under dagens navn 2015

Tour historie:

36 starter

39 etappeseire

LOTTO-SOUDAL

 

MOVISTAR TEAM

Movistar

To kort å spille på

Movistar strålte i feltet i Touren 2020. De vant lagkonkurransen. Enric Mas tok femteplassen sammenlagt og avsluttet på andreplass i kategorien beste unge rytter. Det spanske laget vil nok en gang samle seg rundt Mas, men han må dele rollen som kaptein med colombianeren Miguel Angel López, som har en 7. plass sammenlagt og en etappeseier fra 2020. De to står på startlinjen i Brest som likemenn. Laget vil jobbe for begge. Lagtempoetappen som kommer på Tourens femte dag kan bli avgjørende for laget. Selv om Mas styrker seg i fjellene, vil han trolig fortsatt være hakket dårligere enn López når det går oppover.  Alejandro Valverde vil gjerne vinne en etappe i fjellene. Movistar ser solide ut før start.

 

Sykkel: Canyon Aeroad CFR

Manager: Eusebio Unzué 

Hovedspnsorens næringsaktivitet: Mobiltelefonoperatør.

Grunnlagt: 1980 (Reynolds)

Tour historie:

38 starter

7 sammenlagtseire

33 etappeseire

5 hvite trøyer for beste unge rytter

1 klatretrøye

7 lagkonkurranser

Movistar

 

TEAM ARKEA-SAMSIC

Arkea

På tide å betale tilbake
Laget fra Bretagne må gi noe tilbake til Touren. De må markere seg og vise at de har en plan. Nairo Quintana skadet kneet i Tourens andre uke i fjor. Han sikter fortsatt mot toppen på sammenlagtlisten. Warren Barguil vil være ekstra motivert med Grand Départ på hjemmebane i Brest i Bretagne. Både Quintana og Barguil har kvalitetene til å vinne fjelletapper og ta klatretrøya. Kanskje vil klatretrøya være hovedfokuset deres. Spurtkanonen Nacer Bouhanni har aldri vunnet en etappe i Touren, og har heller ikke et sterkt opptrekk i årets Tour.  Han må være opportunistisk og ta mulighetene som byr seg. 

Sykkel: Canyon Aeroad CFR

Manager: Emmanuel Hubert 

Hovedsponsorens næringsaktivitet: Et bank- og forsikringsselskap, serviceorganisasjon for næringslivet.

Grunnlagt: 2005 (Bretagne-Jean Floc’h) under dagens navn 2019

Historie i Touren:

7 starter

Arkea

 

TEAM BIKEEXCHANGE

Bike-exchange

Simon Yates ut i rampelyset 

Fjorårets kaptein på det australske laget, Adam Yates, meldte overgang til Ineos Grenadiers i vinter. I 2016 vant Adam den hvite trøya, og har siden vært i spiss for sammenlagtambisjonene til laget. Uten Adam på laget får tvillingbroren Simon Yates større spillerom på Team Bike Exchange. Simon vant to etapper i 2019, og har vist seg å være mye mer enn en stand-in for broren. Han får sterk støtte i Esteban Chaves og unge Lucas Hamilton, som fikk sitt gjennombrudd i årets Paris-Nice. Laget vil samle seg rundt Michael Matthews i spurtene. Han sikter mot seier på åpningsetappen, og vil forsvare den grønne trøya fra i fjor.

 

Sykkel: Bianchi Specialissima, Oltre XR4, Aquila XR4

Manager: Brent Copeland 

Hovedsponsorens næringsaktivitet: Australsk vinprodusent og sveitsisk sykkelprodusent.

Grunnlagt: 2011 (GreenEDGE) under dagens navn 2021

Tour historie:

8 starter

7 etappeseire

2 hvite trøyer for beste unge rytter

Bike-exchange

 

TEAM DSM

DSM

Enkel ordre: angrip!

I fjor markerte laget seg som ett av Tourens beste under navnet Sunweb. De angrep nesten på hver eneste etappe og vant tre av dem takket være Søren Kragh Andersen og Marc Hirschi. De har også gode klatrere i Romain Bardet og Jai Hindley, som knivet i tet under Giro d’Italia i fjor, men ingen rangerer blant de aller beste. Team DSM burde gjøre det samme som i 2020; angripe uansett terreng. Det er ikke noe poeng for dem å gjøre som hopen i feltet. De har ikke noe å vinne på å satse mot en topp-10-plassering sammenlagt.

 

Sykkel: Ramme: Scott Addict RC, utstyr: Shimano Dura-Ace, hjul: Shimano Dura-Ace

Manager: Iwan Spekenbrink

Hovedsponsorens næringsaktivitet: Globalt selsap innen ernæring, helse og bærekraftig utvikling.

Grunnlagt: 2005 (Shimano-Memory Corp) under dagens navn 2017

Tour historie:

10 starter

19 etappeseire

1 grønn trøye

1 klatretrøye

2 mest aggressive rytter

DSM

 

TEAM QHUBEKA ASSOS

TEAM-QHUBEKA-ASSOS

Et lag som evner å markere seg

Laget til sportsdirektør Doug Ryder har ikke den store eneren å spille på. De har heller ikke ambisjoner på sammenlagtlisten, men fra dag til dag kan de være farlige. Hvis de høster en etappeseier, er Touren en suksess for dem. I spurtene har Giacomo Nizzolo erfaringen og kvalitetene som trengs for å vinne. Det samme gjelder for Simon Clarke og Sergio Nizzolo hvis de kommer løs i brudd. Fabio Aru vant Spania rundt i 2015, men har ikke lyktes i å finne tilbake til formen han hadde den gangen.

 

Sykkel: ramme: BMC Teammachine SLR 01, utstyr: Rotor, hjul: Mavic

Manager: Douglas Ryder 

Hovedsponsorens næringsaktivitet: Fremmer sykkeltransport i Afrika, sykkeltøyprodusent

Grunnlagt: 2007 (MTN-Microsoft) under dagens navn

2021

Tour historie

6 starter

7 etappeseire

TEAM-QHUBEKA-ASSOS

 

TOTAL DIRECT ENERGIE

TOTAL-DIRECT-ENERGIE

Kvaliteter som kan farge rittet.

Laget fra Vendée i Frankrike vant ingenting i Touren 2020, men har fått forsterkninger siden det. Pierre Latour er fortsatt ett av håpene i fransk sykkelsport, men en topp-10-plassering synes fjern. Derfor bør han og lagkameratene jakte på etappeseire. Med den talismanske kapteinen Edvald Boasson Hagen i spiss kan Niccolo Bonifazio få posisjon til å gjøre seg gjeldende i spurtene. Det samme gjelder for Alexis Vuillermoz i kupert terreng, under forutsetning av at han finner tilbake til kreftene som ga han seier ved Mûr-de-Bretagne i 2015. Det ligger i kortene at Anthony Turgis vil lykkes med å ta etappeseier før eller siden.

 

Sykkel: Wilier Filante SLR

Manager: Jean-René Bernaudeau 

Hovedsponsorens næringsaktivitet: Energiproduksjon og forsyning.

Grunnlagt: 2000 (Bonjour-Toupargel) Under dagens navn 2019

Tour historie:

21 starter

10 etappeseire

1 beste unge rytter

2 beste klatrer

TOTAL-DIRECT-ENERGIE

 

TREK-SEGAFREDO

TREK-SEGAFREDO

Sikter mot etappeseier

Det har gått syv år siden Vincenzo Nibali vant Tour de France. Han er fortsatt en rytter av klasse, men stiller ikke blant favorittene.  Bauke Mollema evner å ta de sjakktrekkene som må til for å plassere seg i øvre sjiktet av sammenlagtlisten. De kan regne med tidligere verdensmester Mads Pedersen på flate etapper. Jasper Stuyven har trådt inn i en ny dimensjon etter seieren i årets Milan-Sanremo. Likevel er det lite sannsynlig at Trek-Segafredo vil dominere mer enn før. I tillegg vil både Nibali og Mollema sykle Giroen i forkant. Laget må gå på offensiven og prøve seg.

 

Sykkel: Trek Emonda SLR9

Manager: Luca Guercilena 

Hovedsponsorens næringsaktivitet: Amerikansk sykkelprodusent; italiensk kaffedistributør.

Grunnlagt: 2011 (Leopard-Trek) UNDER DAGENS NAVN 2014

Tour Historie:

9 starter

6 etappeseire

1 lagkonkurranse

TREK-SEGAFREDO

 

UAE TEAM EMIRATES

UAE

Verifisering av fjorårets triumf

Tadej Pogaçar gjorde storeslem i fjorårets Tour de France med seier i tre kategorier: sammenlagt, klatretrøya og beste unge rytter. I tillegg høstet han to etappeseire. Kort sagt: Tadej Pogacar og UAE Team Emirates tok jackpot og mer. I år vil ikke sloveneren få like stort handlingsrom. Lagene Jumbo-Visma og Ineos Grenadiers vil passe mer på ham enn de gjorde i fjor. I 2020 fikk Pogacar gjøre som han ville helt til han sikret sammenlagtseieren med å triumfere på tempoetappen på La Planche des Belles Filles. Sloveneren må vise at han evner å være sjef i feltet. Det er en helt annen rolle enn i fjor, da han var debutant og outsider. Sveitseren Marc Hisrschi får sykle med frie tøyler når det passer.

 

Sykkel: Colnago V3R Disc

Manager: Joxean Matxin 

Hovedsponsoren: Emirat i Abu Dabi.

Grunnlagt: 1991 (Lampre-Colnago-Sopran)

Tour historie: 

23 starter

19 etappeseire, 1 sammenlagt

2 poengtrøyer

2 hvit trøye for beste unge rytter

1 mest aggressive rytter

1 klatretrøye

UAE