Chris Froome bryter Tour de France

Chris Froome smittet av korona - bryter Tour de France

Chris Froome må bryte årets Tour de France på grunn av koronasmitte. 38-åringen har slitt med å finne tilbake til storformen.

Sist oppdatert 21. juli 2022 kl 16.13

Chris Froome, som vant Tour de France i 2013, 2015, 2016 og 2017, står av årets ritt som følge av en positiv coronatest. Det opplyser 37-åringens lag, Israel–Premier Tech, på Twitter.

Veteranen har slitt med å finne tilbake til formen som ga ham fire sammenlagtseire i rittet, men yppet seg mot de beste på etappen som gikk i mål på Alpe d’Huez.

Tidligere torsdag ble det klart at også Imanol Erviti, som i år har deltatt i sitt 13. Tour de France, stiller ikke på torsdagens 18. etappe. Han har testet positivt på en coronatest.

38-åringen er en av rittets mest meritterte syklister og var den i årets felt som har deltatt i den tradisjonsrike touren flest ganger.

Movistar-laget bekreftet torsdag at Erviti har avgitt en positiv coronaprøve. Han må dermed gi seg et par dager før søndagens avslutning på Champs-Élysées.

Erviti debuterte i Tour de France i 2010 og har deltatt hvert eneste år siden. Han har fullført rittet elleve ganger.

Damiano Caruso er også rammet av koronaviruset, melder Bahrain Victorious. Italieneren er den 14. syklisten som bryter årets Tour de France etter en positiv test.

Publisert 21. juli 2022 kl 16.13
Sist oppdatert 21. juli 2022 kl 16.13
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen