Dani Martinez vant dagens etappe i Tour de France da han spurtet fra Lennard Kämna på de siste meterne. Kolombianeren var en del av et 17-mannsbrudd som gikk avgårde etter omlag tre mil på dagens etappe.

Med tre mil igjen stakk Neilson Powless og etterhvert Maximilian Schachmann av fra bruddet, og duoen fikk et minutts forsprang på resten av utbryterne. Etterhvert gikk Schachmann solo samtidig som Powless' lagkamerat i EF-education, Dani Martinez, tok opp jakten bak.

Annonse

Med Lennard Kämna på hjul klarte Martinez å kjøre seg helt opp til Schachmann, og dermed var det to Bora-Hansgrohe-ryttere mot en EF-Education-rytter i finalen. Der var altså Martinez hvassest, og kunne inkassere årets første etappeseier i Touren for både Colombia og EF-Education.  

Nok en gang var det Tadej Pogacar som var toneangivende blant favorittene, og den unge sloveneren dro til i den siste bakken. Han fikk følge av sammenlagtleder Primoz Rogliz, mens resten av favorittene ble parkert i den stupbratte stigningen. D

eriblant fjorårsvinner Egan Bernal, som måtte gi fra seg over 30 sekunder til den slovenske duoen. Dermed er Bernal nå 59 sekunder bak Roglic, og kolombianerens ambisjoner om å forsvare seieren har altså fått seg et realt skudd for baugen. 

I morgen venter en småkupert etappe som byr på svært gode sjanser for utbrytere. Vi har stor tro på at Edvald Boasson Hagen vil benytte anledningen til å markere seg!