Alexander har hatt en vanvittig åpning på Tour de France, med seier på den første etappen, gul trøye på den andre og grønn trøye på dagens etappe.

I dag skulle det midlertid bli annerledes, Kristoff endte helt nede på 13. plass.

Annonse

Og som Kristoff selv oppsummerte det til TV2:

– Skal du vinne i en spurt kan du ikke sitte og bremse på oppløpet.

For selv om Kristoff hadde med seg flere hjelpere i spurten, var opptrekket ganske ferdig da han omsider fant dem igjen. Derfra og de siste to kilometerne måtte han sitte med andre solo-spurtere og kjempe om hjul å ligge på.

alexander kristoff grønn trøye
MISTET TRØYEN: ALexander Kristoff må nå tilbake i vanlig lagtrøye fra UAE. Foto: Cor Vos.

Det gjorde det simpelthen umulig å hevde seg når det er Tour de France.

– Jeg må holde meg selv foran, og  i sånne motvindsspurter bør du ha noen til å gjøre det - men det hadde jeg ikke. Da ble jeg sittende i midten, og der var det helt kaos. Jeg holdt på å velte fire fem ganger på siste kilometerne, og da ender jeg langt bak. Jeg visste det kom til å bli litt sånn. Forrige gang klaffet alt og denne gangen klaffet ingenting, sa han videre. 

Og med et ukjent antall akselerasjoner etter å ha måttet bremse, på et oppløp som var av de smalere i rittet, ble det simpelthen umulig å vinne. Ikke bare det, han var så innpakket at han ikke greide å bli blant de ti beste.

Det betyr at den grønne trøya ryker.

tour-de-france-alexander-kristoff-2
SOLOBRUDD: Jérome Côusin kjørte store deler av dagen helt alene. Foto: Cor Vos.

Spurten ble vunnet av Caleb Ewan, som ikke lenge før mål faktisk satt på samme punkt som Alexander Kristoff. Men der Kristoff ble sittende i midten, kom Ewan seg ut på siden.

Og mens Sam Bennett fra Quickstep øynet sin første etappeseier, skjøt Ewan fart på siden. Virkelig fart. Som en rakett bekreftet han kallenavnet «Pocket Rocket», og den voldsomme akselerasjonen siste hundre meter gav ham med det sin fjerde etappeseier i Tour de France.