Nytt for 2020-sesongen er at tempoen som blir arrangert dagen før fellesstarten blir også med i Norgescupen. Bakgrunnen for å innlemme disse rittene som tidligere har hatt status som rankingritt, er å øke fokus på temporitt og for å utvikle Norgescupkonseptet, sier Cato Karbøl, som er arrangementsansvarlig i NCF. 

Dermed vil lørdagens temporitt ha kategori 4 og søndagens fellesstart ha kategori 3 og begge rittene teller i Norgescupen. Dersom det er gateritt på fredagen vil dette være rankingritt som tidligere.

Annonse

Karbøl trekker imidlertid fram at dette ikke gjelder Uno-X Tour te Fjells, som er et etapperitt og kjøres etter samme format som i 2019. 

Norgescup Landevei 2020 
NC 1: 25. april: Tempo,  Levanger, IL Sverre
NC 2: 26 april: Fellesstart, Levanger, IL Sverre
NC 3: 6. juni: Tempo, IL Stjørdals-Blink Sykkel 
NC 4: 7.juni: Fellesstart, IL Stjørdals-Blink Sykkel
NC5: 25-28.juni: Etapperitt Uno-X Tur Te Fjells, CK Valdres
NC 6: 22.august: Tempo, Grenland SK
NC7: 23.august: Fellesstart, Grenland SK
NC8: 12.september: Tempo, Sandnes SK
NC 9: 13. september: Norgescupfinale fellesstart, Sandnes SK

I september ble det klart at NM Landevei arrangeres av Kristiansand fra 14. til 21. juni. Det er Asker CK som arrangerer ungdomsmesterskapet og ungdomslekene i 2020, helga 8. og 9. august.  

I 2019 var det Torstein Træen (Ringerike SK/Uno-X Norwegian Development Team), og Ingvild Gåskjenn (Horten og Omegn CK/ Hitec Birk Sport) som vant Norgescupen for senior. Martin Bugge Urianstad (Stavanger SK/ (Uno-X Norwegian Development Team) og Gåskjenn vant U23-klassene, mens Mari Hole Mohr (Sandnes SK) og Martin Andresen Tjøtta (Bærum og Omegn CK) vant juniorklassene.

Se bildene og sammenlagtstillingen fra Norgescupfinalen 2019