Sondre Holst Enger var regnet som en av de aller største talentene i Norge, med spurtegenskaper helt i verdensklasse.

De siste årene har 26-åringen hatt kontrakt med danske Riwal Securitas Cycling Team, men det danske Pro Team-laget har slitt tungt med økonomien.

Annonse

Tidligere i år ble det klart at laget legger ned, og med det ble mange syklister arbeidsløse. En av dem er nettopp Sondre Holst Enger.

«2020vil være et år jeg husker som slutten på noe stort og starten på noe nytt! Jeg kommer til å savne alle dere som er i feltet. God høytid!», skriver Holst Enger selv på sin instagramside.

Riwal Securities ble hard truffet av koronasituasjonen tidligere i år, noe som førte til at også Sindre Lunke la opp, og at Kristian Aasvold måtte ned tilbake på kontinentalnivå i Team Coop.

Driedaagse Brugge-De Panne blir dermed det siste proffrittet som Holst Enger kjørte.

sondre-holst-enger-1
KNALLSESONG: Holst Enger vant den første etapen i Tour of Croatia i 2016. Foto: Cor Vos.

Nedadgående kurve

Sondre Holst Enger hadde en vanvittig vinnervilje når han var på topp, og i flere ritt så vi han kjøre langt over evne. I U23-verdensmesteskapet der Matej Mohoric fikk regnbuetrøya, kjørte Holst Enger inn til en tredjeplass, i en særdeles hard løype.

NM-tittelen i U23-klassen på Eidsvoll blir også beskrevet som en helt ekstrem spurt.

Han kjørte senere to år for sveitsiske IAM Cycling, der han blant annet kjørte Tour de France i 2016. Hans beste plassering var en tredjeplass i en massespurt, kun slått av Alexander Kristoff og Peter Sagan. Etter at IAM ble lagt ned gikk Holst Enger til AG2R, et lag han mistrivdes såpass i at han forlot laget ett år før kontraktstiden var ute.

Han kjørte en sesong i Israel Cycling Academy, før han endte opp i Riwal.

Holst Enger innrømmer selv at den siste tiden har vært krevende. Etter koronapausen har han knapt kjørt løp. Nå setter han altså strek for karrieren, 26 år gammel.

PS: Her kan du lese historien om da Olaf Tufte måtte sy 11 sting etter å ha utfordret Holst Enger til skiltspurt.