Riwal-Securitas sier opp hele organisasjonen, men øyner håp for 2021

Det danske ProTeam-laget Riwal-Securitas trues av nedleggelse. Nå kjemper de en intens kamp mot klokka for å rekke fristen til UCI for å videreføre laget.

Sist oppdatert 2. desember 2020 kl 10.51
Riwal Securities 2020
HÅP: Det danske proff-kontinentallaget Riwal-Securities ser muligheter for å unngå nedlegging om de får på plass en avtale i løpet av de neste dagene. Foto: Cor Vis

I går meldte sportsdirektøren i det danske laget ProTeam Riwal-Securitas, Michael Skelde, at han er sagt opp fra jobben som sportsdirektør i laget.

Skelde skrev på sin LinkedIn-side at et kapitel i hans yrkeskarriere nå er over, at han nå står uten jobb, og at han gjerne tar «en kopp kaffe hvis du, eller en du kjenner kan hjelpe meg på vei videre mot spennende kapitler.»

Skelde er ikke den eneste som er sagt opp fra det danske proff-kontinentallaget Riwal-Securitas. Det er også en kontormedarbeider, en mekaniker og flere som jobber for laget på kontrakt. Det bekrefter lagets direktør Steffen Kromann. 

Riwal-Securitas har i lengre tid vært i forhandlinger med ulike sponsorer, og på grunn av den økonomiske situasjonen i laget, avsto rytterne fra å heve lønn for i det hele tatt å kunne sykle ritt tidligere i sesongen. 

Norske August Jensen er en av rytterne i Riwal-Securitas. Nå frykter 29-åringen at hele karrieren er over dersom laget legges ned

Rytterne er på kontrakt med laget til og med 31. desember, og sportsdirektør Michael Blaudzun jobber også ut måneden. 

michael skelde
JOBBSKIFTE: Michael Skelde er på jakt etter ny arbeidsgiver. Foto: Riwal Cycling.

Har kniven på strupen 
Nå jobber Riwal-Securitas på spreng for å redde laget og klynger seg til håpet om å få på plass en kontrakt med en ny potensiell investor som har dukket opp de siste dagene. Men avtalen må i så fall være ferdig forhandlet innen 15.desember, når UCI tar juleferie.

Om Riwal-Securitas ikke er i mål med forhandlingene innen da, blir hele organisasjonen i laget sagt opp fra 31. desember.

– Hvis ikke dette lykkes, så ser det ikke bra ut for laget, sier Kromann til Feltet.dk

Men så sant de får avtalen i boks, og Kromann tror det vil skje i løpet av noen dager, begynner prosessen med å hente inn igjen de administrative medarbeidere og fornye kontraktene med rytterne, sier han til Feltet.dk. 

– Vi lever på dette håpet nå, men jeg er optimistisk. Det er seriøse aktører som har langsiktige interesser i laget, også utover sesongen 2021. Dessuten har vi fått tak i noen nye sponsorer som er veldig interessante, sier Kromann. 

August Jensen Riwal-Securities
SISTE SJANSE: Norske August Jensen er en av rytterne på det danske laget som står uten kontrakt fra nyttår om ikke laget får på plass en avtale i løpet av de neste dagene. Foto: Cor Vis
Publisert 2. desember 2020 kl 10.51
Sist oppdatert 2. desember 2020 kl 10.51
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen