Syklisten Pavel Sivakov bytter nasjonalitet fra russisk til fransk. Det internasjonale sykkelforbundet har godkjent hans forespørsel om å sykle under det franske flagget.

– Jeg ble født i Italia og flyttet til Frankrike da jeg var ett år gammel. Det var i Frankrike jeg vokste opp, utdannet meg og fant kjærligheten for sykkel. Det føles som hjemmet mitt, uttaler han i en pressemelding.

Ifølge Sivakov har han lenge ønsket å bytte nasjonalitet, men situasjonen i verden har fremskyndet avgjørelsen.

– Med alt som skjer i Ukraina, ville jeg sette fart på prosessen, sier Sivakov, som takker UCI og Ineos Grenadiers for støtten.

– Jeg er fullstendig imot denne krigen og tankene mine går til de ukrainske folket. Som de fleste andre mennesker i verden håper jeg på fred og en rask avslutning på lidelsene som skjer i Ukraina, lyder det fra stjernesyklisten.

UCI besluttet tidligere denne uken å utestenge en rekke russiske sykkellag. Enkeltsyklister med russisk statsborgerskap får imidlertid lov til å sykle for sine lag.

Den norske syklisten Eirik Lunder sykler for det russisk-sponsede laget Gazprom-Rusvelo, og nektes å konkurrere som følge av UCIs beslutning.