Den 25 år gamle Ineos-rytteren har ikke hvilt lenge på laurbærene før han avslører planene om å gå for seier enda en gang.

At Geoghegan Hart skulle vinne Giro d'Italia var det svært få som trodde, inkludert han selv. Men i annerledesåret 2020 er alt mulig, og da flere av de største favorittene var ute av sammendraget allerede den første uken, var det de unge rytterne som skulle gjøre opp om årets rosa trøye.

Annonse

Jay Hindley og Geohegan Hart hadde eksakt samme tid før den avsluttende tempoen, men da enkeltstarten ble kjørt var Geoghegan Hart sterkest.

I et intervju med italienske Gazzetta dello Sport er hovedpersonen selv klar på hva som er ambisjonene i årene som kommer, enten det gjelder Giro d'Italia, Vueltaen eller Tour de France. Han vil vinne alle tre.

– Selvfølgelig er det drømmen. Å vinne giroen som den første Grand Touren jeg er med i er fantastisk, særlig når det har vært så vanskelig for alle sammen. Men det er definitivt målet. Jeg håper å ha 10 gode år til i karrieren, og planen er å fighte hvert år i de rittene, sier han.

Mange vil hevde at Gheogegan Hart aldri ville vunnet giroen under normale omstendigheter. Allerede den første uken forsvant hele Jumbo-Visma på grunn av en positiv koronatest, og med det var storfavoritt Steven Kruijswijk ute av bildet. Noen dager i forveien forsvant både Simon Yates og Geraint Thomas ut av sammendraget.

tao-geoghegan-hart-1

Geraint Thomas brøt etter en velt i nøytral sone, og Simon Yates tapte tid på rittets første store stigning. Briten er klar for å forsvare tittelen, selv om det garantert blir tøft neste år.

– Selvfølgelig vil jeg fighte for giroen også. Jeg har alltid likt å konkurrere i Italia, og jeg håper å kunne se frem til en litt mer normal sesong neste år, sier han.

Luksusproblem i Ineos

Ineos er ikke fremmed for luksusproblemer i form av for mange sammenlagtfavoritter på ett lag. En skulle kanskje tro at det ble enklere når Chris Froome nå drar til Israel Start-Up Nation, men med Harts ankomst har de nå hele fire på laget som har vunnet en Grand Tour

Geraint Thomas, Richard Carapaz, Egan Bernal og Geoghegan Hart. Hvordan de legger opp denne kabalen for neste år er høyst uklart. Like fullt hinter han enda mer til at det er giroen som gjelder for ham.

– Det er en diskusjon vi må ta i laget i løpet av seks-syv uker, og så får vi se. Det er mange ritt jeg ser frem til, jeg har halltid likt italia, så jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å kjøre mye der neste år.