Mads Pedersen til topps i Gent-Wevelgem 2024

Knakk Van der Poel: Mads Pedersen vant Gent-Wevelgem

Lidl-Trek spilte Gent-Wevelgem mesterlig og tok seieren med Mads Pedersen, som spurtslo Mathieu van der Poel.

Sist oppdatert 24. mars 2024 kl 16.37
SEIER: Mads Pedersen sterkest på oppløpet i Wevelgem. Foto: Cor Vos
SEIER: Mads Pedersen sterkest på oppløpet i Wevelgem. Foto: Cor Vos

Etter 253 kilometer på sykkelsetet skulle Mads Pedersen og Mathieu van der Poel gjøre opp om seieren i søndagens Gent-Wevelgem.

Pedersen ledet an og åpnet spurten med 300 meter til mål. Van der Poel lå lenge på hjul, før han forsøkte å gå forbi, men måtte raskt gi opp og Pedersen kunne dermed juble for karrierens andre seier i rittet.

16 sekunder senere kom et større felt, hvor Jordi Meeus (Bora-hansgrohe) var raskest og sikret tredjeplassen.

– Hvor sikker var det på spurten din?

– Ikke sikker. På den ene siden måtte jeg tro på spurten min for vi kunne ikke angripe, da ville feltet hentet oss, men med formen Mathieu har vist i det siste, var det også vanskelig å tro helt på den. Det var en risiko. Jeg tok fronten [på siste kilometer] fordi jeg visste at Mathieu hadde [Jasper] Philipsen i feltet, så jeg måtte holde farten oppe og håpe jeg hadde beina til spurten, fortalte Pedersen i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Seieren var av det fortjente slaget etter at Lidl-Trek syklet som det beste laget i dagens ritt..

Van der Poel, som tok en overlegen seier i fredagens E3 Saxo Classic, sprengte feltet første gang opp Kemmelberg, med 86 kilometer til mål, men i tetgruppen på syv var både Pedersen, Jonathan Milan og Jasper Stuyven.

Lidl-Trek var rask med å sende ut Milan, som sørget for at Van der Poel, sammen med Rasmus Tiller (Uno-X Mobility), Tim van Dijk (Visma-Lease a Bike) og Laurence Pithie (Groupama-FDJ) måtte gjøre jobben.

TILBAKE: Anders Skaarseth er klargjort til konkurranse etter CT-scanning ved Ullevål Sykehus mandag. FOTO: Cor Vos
Les også
SAMARBEIDET: Pedersen og Van der Poel jobbet sammen for å holde feltet bak seg. Foto: Cor Vos
SAMARBEIDET: Pedersen og Van der Poel jobbet sammen for å holde feltet bak seg. Foto: Cor Vos

Det sørget for at Van der Poel fikk mye tid i vinden og måtte bruke krefter, men nederlenderen var som vanlig offensiv, og tynnet ut gruppen etter hvert, da en fartsøkning sørget for at både Tiller og Van Dijk forsvant ut av gruppa.

Samtidig hadde Stuyven en punktering, og dermed etter hvert kun Pedersen, Van der Poel, Milan og Pithie igjen foran.

Den tredje og siste gangen opp Kemmelberg, 33 kilometer fra mål, viste Pedersen sin styrke, da han tok fronten og Van der Poel måtte grave dypt for å holde følge, mens Pithie ble kjørt av.

Duoen samarbeidet godt inn mot Wevelgem, men i feltet hadde blant andre Tim Merliers Soudal - Quick Step mobilisert for å prøve å samle det til en spurt, men lykkes til slutt altså ikke.

NOK ER NOK: Den ene taleren etter den andre adresserte problemoppførsel på Facebook med største alvor. Arkivfoto, sykkeltinget 2022.
Les også

Ikke noe resultat for Uno-X

Uno-X Mobility startet rittet med en dårlig nyhet: Alexander Kristoff måtte stå over rittet grunnet sykdom. 36-åringen ble forkjølet etter forrige helgs Milano-Sanremo.

Rasmus Tiller plukket imidlertid opp hansken og det så svært lovende ut da 27-åringen fulgte like bak Pedersen og Van der Poel co. første gang opp Kemmelberg, og i etterkant kom seg opp til dem.

SATT MED: Det så lovende ut da Rasmus Tiller klarte å følge denne gjengen etter Kemmelberg. Foto: Cor Vos
SATT MED: Det så lovende ut da Rasmus Tiller klarte å følge denne gjengen etter Kemmelberg. Foto: Cor Vos

Men da Van der Poel angrep på en av grussektorene 15 kilometer senere, satt Tiller bakerst i gruppen og ble tatt på senga. Dermed var han hektet av, og ble etter hvert kjørt inn av feltet.

Med 50 kilometer til mål var Tiller også involvert i en velt, men slapp tilsynelatende fint unna det.

Sammen med Jonas Abrahamsen satt han med i feltet som kjempet om tredjeplassen, men duoen hadde lite å stille opp med i spurten.

Til slutt endte Abrahamsen på 20. plass og Tiller på 23. plass.

Results powered by FirstCycling.com

Publisert 24. mars 2024 kl 16.04
Sist oppdatert 24. mars 2024 kl 16.37
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen