Jonas Iversby Hvideberg med ledertrøye i Volta a Catalunya

Jonas Iversby Hvideberg med fire ledertrøyer i Volta a Catalunya!

I går tok han både ungdomstrøya og klatretrøya - i dag fulgte han opp med å sikre seg både spurttrøya og ledertrøya i tillegg. Jonas Iversby Hvideberg har nå alle de fire ledertrøyene i Volta a Catalunya.

Sist oppdatert: 22. mars 2022 kl 17.37
OVERLEGEN: Jonas Iversby Hvideberg har samtlige ledertrøyer i Volta a Catalunya etter de to første etappene. Foto: Cor Vos.
OVERLEGEN: Jonas Iversby Hvideberg har samtlige ledertrøyer i Volta a Catalunya etter de to første etappene. Foto: Cor Vos.
Lesetid: 3 minutter

Jonas Iversby Hvideberg, (Team DSM), sto for nok en overbevisende prestasjon i World Tour-rittet Volta a Catalunya, da han på dagens etappe syklet seg inn i samtlige av rittets fire trøyer, inklusive ledertrøyen.

I går sikret han seg klatretrøya og ungdomstrøya, i dag gikk han for mer.

Men ingenting kom gratis, han måtte overleve et brutalt langt brudd med innlagte spurter, knallhard sidevindskjøring og en diger velt halvannen mil før mål.

– Det er helt fantastisk! Jeg var usikker på om det var mulig tidligere i dag. Det gikk bare to mann i brudd, og de brydde seg ikke veldig. Det var bare å gunne på, fortalte han i TV2-intervjuet etter målgang.

Før dagens etappe lå Iversby Hvideberg fem sekunder bak rittets leder, Michael Matthews (BikeExchange-Jayco) i sammendraget. Med muligheter for å sanke tre bonussekunder på hver av de to innlagte spurtene, øynet han et håp.

TET-TRIO: Jonas Iversby Hvideberg var den ivrigste i dagens brudd. Der satt han sammen med Joan Bou (Euskaltel - Euskadi) og Adrià Moreno (Burgos - BH). Foto: Cor Vos.
TET-TRIO: Jonas Iversby Hvideberg var den ivrigste i dagens brudd. Der satt han sammen med Joan Bou (Euskaltel - Euskadi) og Adrià Moreno (Burgos - BH). Foto: Cor Vos.

I bruddet satt han sammen med Joan Bou (Euskaltel - Euskadi) og Adrià Moreno (Burgos - BH). Med bare tre mann i bruddet, der bare Iversby Hvideberg virkelig ville spurte om bonussekunder. Da fikk han en enkel jobb med å sikre seg en foreløpig ledelse.

Men frem mot mål sto det to solide utfordringer igjen. En av dem var sidevindskjøringen inn mot spurten, en annen var en velt ingen kunne forutse.

Hvideberg var helt avhengig av å henge med teten helt til mål for å sikre seg ledelsen.

– Jeg var redd vi var ferdig på slutten i dag, men jeg hadde en lagkamerat som passa. Da klarte jeg å bryte meg med, jeg er superfornøyd med det som skjedde nå. Klatretrøyen var en liten sikring uansett hvordan det skulle gå i dag, og jeg kjørte bare alt jeg kunne hele dagen. Det er kjempegøy at det blir som det blir, fortsatte han.

På det tidspunktet var proffsyklisten trolig ikke selv klar over at han ledet konkurransen om alle rittets trøyer.

Fortsatt rådet det litt kaos i feltet, for den store velten gjorde at dommerne brukte litt tid på å telle opp alt av tider og poeng.

Like før premieseremonien ble det offisielt, Hvideberg hadde sikret seg alle rittets trøyer. Med det måtte han altså opp fire ganger, for å motta både ledertrøye, klatretrøye, spurttrøye og ungdomstrøye.

Mister trolig trøyene i morgen

I morgen er det en hardere dag i Volta a Catalunya, med flere lengre fjell. Det er et terreng der Iversby Hvideberg går godt, men det er langt fra hans spesialitet.

Trolig mister han ledertrøyen til en av sammenlagtfavorittene, klatretrøyen til en mer rendyrket klatrer, og ungdomstrøyen til en en yngre klatrer.

Poengtrøyen kan kanskje reddes, men Iversby Hvideberg virker mer enn fornøyd med utfallet av rittet så langt.

– Det er begrenset hvor rolig en kan ta det når tre mann sykler i 40 i snitt i mange timer. Jeg er i god form, men jeg merker det nok i morgen. Jeg skal nok ikke se bort i fra at den (ledertrøya, red.anm) ryker i morgen, jeg får nyte den så lenge jeg kan.

Nest beste nordmann er foreløpig Tobias Halland Johannessen (Uno-X Procycling), på 7. plass.

Publisert 22. mars 2022 kl 17.32
Sist oppdatert 22. mars 2022 kl 17.37
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen