Fikk stort kutt i armen av en bremseskive

Nederlandske Shirin van Anrooij var involvert i en stygg massevelt under helgens verdenscupritt i Tabor i Tsjekkia. Laget melder om et stort åpent kutt som følge av en bremseskive.

Sist oppdatert: 30. november 2020 kl 17.05
KUTTSKADE? Shirin van Anrooij ble angivelig skadet av en roterende bremseskive under helgens verdenscup i cyclocross. Foto: Cor Vos.
KUTTSKADE? Shirin van Anrooij ble angivelig skadet av en roterende bremseskive under helgens verdenscup i cyclocross. Foto: Cor Vos.
Lesetid: 2 minutter

Det gikk hett for seg under helgens verdenscup i Cyclocross i Tabor - særlig røft ble det i kvinnenklassen.

Fjorårets juniorverdensmester i sykkelkross ble liggende igjen på bakken etter en større velt mot slutten av den første runden, angivelig skadet av en skivebrems.

Det er fire år siden sist en proffrytter hevdet å ha blitt skadet av en roterende bremseskive, en skade som raskt ble motbevist. Den gang het offeret Francisco Ventoso og kjørte Paris-Roubaix for Movistar, denne gangen er det nederlanske Shirin van Anrooij som skal være kvestet av en bremseskive.

18-åringen er inne i sin første sesong som proffsyklist, og kjører til daglig for Trek-Segafredo Women.

Om vi sammenligner de to sakene med hverandre finner vi en stor forskjell. I 2016 var det Ventoso selv som hevdet han var skadet, denne gangen er det laget til Van Anrooij som melder om skadeutfallet. Det er ikke kommet frem hvordan skaden angivelig kan ha oppstått.

På twitter skriver Telenet Baloise Lions følgende:

«Shirin Van Anrooij har skadet armen etter å ha blitt truffet av en bremseskive i en velt i starten av rittet. Hun vil opereres i løpet av kvelden. Akkurat nå ser du ut til at verken muskler eller sener er alvorlig skadet».

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Siden velten har det ikke kommet noen oppdateringer fra sykehuset.

Publisert 30. november 2020 kl 17.05
Sist oppdatert 30. november 2020 kl 17.05
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen