Emilie Moberg og juniortalent til britisk profflag

Elise Marie Olsen innleder seniorkarrieren med proffkontrakt for UCI-laget DROPS, Emilie Moberg er klar for sin 11. sesong

Sist oppdatert: 1. oktober 2019 kl 21.49
TIL DROPS: Elise Marie Olsen og Emilie Moberg, begge fra Halden CK, har begge skrevet kontrakt med det britiske UCI-profflaget DROPS for 2020. Foto: Bjørn A. Olsen
TIL DROPS: Elise Marie Olsen og Emilie Moberg, begge fra Halden CK, har begge skrevet kontrakt med det britiske UCI-profflaget DROPS for 2020. Foto: Bjørn A. Olsen
Lesetid: 2 minutter

– Jeg tror ikke overgangen fra å være junior til å bli førsteårs senior kunne blitt bedre. Å få denne muligheten betyr utrolig mye. Dette blir skikkelig spennende, og gleder meg kjempemasse, sier Elise Marie Olsen, som nettopp kom tilbake fra VM i Yorkshire som nest beste norske i fellesstarten for junior. 

DROPS har hatt UCI-status siden 2015 og vært en del av UCI Women’s World Tour siden 2016. Cannondale er en av hovedsponsorene til DROPS.

Selv om Olsen går inn i et britisk lag, blir 18-åringen boende på Lillehammer også neste år, der hun skal fullføre videregående skole på NTG.

I tillegg har også Emilie Moberg (28) skrevet kontrakt med det britiske laget. 

Det er Olsen er glad for.

– Å ha Emilie som mentor blir en trygghet for meg, sier Olsen, som har hatt Moberg som forbilde på hjemmebane i Halden siden hun startet med sykling. 

Hadde flere alternativer

Moberg, som har vært plaget av skader og uhell denne sesongen, går inn i sin 11. sesong på proffnivå. De åtte første årene syklet hun for det norske profflaget Hitec Product, de to siste har  hun syklet for danske Virtu Cycling. 

– Jeg hadde tilbud fra andre utenlandske lag på høyere nivå en Drops, men utfra rent sportslige kriterier var Drops det beste alternativet for meg. Etter to år med mange lange skadefravær er jeg endelige tilbake i toppform. Kapasitetsmessig har jeg aldri vært bedre.. Jeg liker å jobbe i et lag. Den muligheten får jeg i Drops. Jeg mener jeg har de kvalitetene som skal til for å vinne sykkelritt for laget, sier Moberg. 

Publisert 1. oktober 2019 kl 21.49
Sist oppdatert 1. oktober 2019 kl 21.49
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen