Tro-Bro Léon viste seg nok en gang fra sin aller beste side, med regn, gjørme, sidevind, gruspartier og ryttere som ga alt for å vinne den brutale «ny-klassikern».

Den 207 kilometer lange utgaven skulle til slutt avgjøres på fotofinish - etter en finale som inneholdt absolutt alt som et sykkelritt kan inneholde.

Annonse

Bruddkvartetten som skulle gjøre opp om seieren i rittet bestod til slutt av Connor Swift (Arkea), Baptiste Planckaert (Wanty), Piet Allagert (Cofidis) og Olivier le Gac (FDJ). Syver Wærsted satt i dagens første brudd, men ble etterhvert hektet av.

De fire byttet på å angripe og bli kjørt av, og så godt som hver eneste kilometer kunne det se ut som en av de fire holdt på å bli kjørt av - før de igjen greide å kjøre seg opp.

Med en drøy mil igjen til mål hadde kvartetten 30 sekunder ned til hovedfeltet, et felt som hadde mange men dårlige forsøk på å ta igjen bruddet. Men til slutt er Rasmus Fossum Tiller som tar opp jakten, helt alene. Det var etter at Anders Skaarseth hadde gjort en solid jobb med å hindre bruddet å få for stor luke.

Tro-Bro-Léon-3

Med litt nøling i tetgruppa greier Uno-X-rytteren kunststykket å kjøre seg opp til kvartetten, trolig noen sekunder for sent. Spurten startet omtrent i det Tiller kom opp, og han ble henvist til femteplass.

Connor Swift så ut som den sterkeste i bruddet, og jublet som besatt i det han krysset mållinjen. Men seieren måtte han vente lenge på å få bekreftet, og på målfotoet vist på tv, var det umulig å si hvem som var vinneren.

Men Swift ble etterhvert utropt til vinner, den første briten som vinner Tro-Bro Léon. Olivier le Gac er fra Brest, og ble med det beste lokale rytter. Det betyr at det er han som vinner årets minigris.