Miguel Ángel López suspendert av Astana

Colombiansk sykkelstjerne suspendert av laget

Colombianske Miguel Ángel López er under etterforskning i en større kriminalsak, og nå er 28-åringen suspendert av Astana.

Sist oppdatert: 22. juli 2022 kl 13.33
SUSPENDERT: Miguel Ángel López, her i aksjon under Vuelta a Andalucía tidligere i år. Foto: Cor Vos
SUSPENDERT: Miguel Ángel López, her i aksjon under Vuelta a Andalucía tidligere i år. Foto: Cor Vos
Lesetid: 1 minutter

Det kasakhstanske sykkellaget Astana har valgt å suspenderte den colombianske sykkelstjernen Miguel Ángel López.

Torsdag rapporterte Ciclo21 at Lopez ble møtt av politiet i Madrid da han reiste tilbake til Europa, og at han blir etterforsket som en del av den såkalte «Maynar-saken».

Marcos Maynar er legen som López skal være tilknyttet. Maynar har tidligere vært tilknyttet dopingsaker som inkluderer anabole steroider og EPO, men er for øyeblikket ikke sanksjonert av myndighetene eller det internasjonale sykkeforbundet (UCI).

Maynar ble arrestert 11. mai i år – og siktet for narkotikasmugling og hvitvasking av penger, men ble deretter løslatt etter å ha forklart seg i Cáceres.

López skal etter planen møte i retten i Cáceres til høsten, kort tid etter Spania rundt. Der skal han vitne i en sak med anklager om distribusjon av medisiner som er ulovlige i Spania.

Nå blir det rapportert at statusen hans kan endres fra vitne til under etterforskning.

López er ikke en del av Astanas lag i Tour de France. Han skulle etter planen delta i éndagsrittet Prueba Villafranca-Ordiziako mandag – hans første løp etter at han brøt den fjerde etapppen av Giro d’Italia.

Publisert 22. juli 2022 kl 13.31
Sist oppdatert 22. juli 2022 kl 13.33
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen