Boasson Hagen angrep på Champs-Élysées

Edvald Boasson Hagen kom med et frekt forsøk på Champs-Élysées, på Tour de Frances siste dag.

Sist oppdatert 28. juli 2019 kl 21.42
PRØVDE SEG: Edvald har lyktes med lange spurter før, men på Champs-Élysées i dag holdt det dessverre ikke helt inn. Foto: Cor Vos.
PRØVDE SEG: Edvald har lyktes med lange spurter før, men på Champs-Élysées i dag holdt det dessverre ikke helt inn. Foto: Cor Vos.

Edvald Boasson Hagen ga det et realt forsøk på Champs-Élysées, men det ble i stedet Caleb Ewan som tok sin tredje etappeseier i årets Tour.

Som vanlig startet etappen bedagelig, med skåling i champagne blant trøyevinnere. Egan Bernal og Team Ineos rullet først inn på Champs-Élysées, før rittet skjøt fart på de åtte rundene á 6,5 kilometer. 

Et firemannsbrudd kom seg av gårde, men fikk som vanlig ikke den store luken. Kvartetten ble kjørt inn omlag en mil før mål og dermed lå alt til rette for en massespurt. 

Greg van Avermaet forsøkte å redde CCCs elendige Tour med et rykk ut på den siste runden. Belgieren fikk en liten luke, men som så ofte før endte altså etappen i en spurt

Team Dimension Data leverte Edvald Boasson Hagen i en god posisjon inn på oppløpet, og nordmannen tråkket til med en skikkelig langspurt. Det så lenge svært lovende ut, men 50 meter før mål var det slutt på kreftene for Edvald.

Dermed ble det i stedet altså Caleb Ewan som kunne juble for sin tredje etappeseier i årets Tour de France, like foran rivalen Dylan Groenewegen. 

Peter Sagan endte som nummer 10 i dagens spurt, men slovaken hadde sikret seg en historisk syvende grønn trøye allerede før etappen. 

Alexander Kristoff var på forhånd pessimistisk, og klarte ikke levere i nærheten av det som ga ham den flotte triumfen på fjorårets siste etappe.

UAE-rytteren var rett og slett ikke med da spurten gikk, og trillet i stedet i mål langt bak. Visstnok skal Kristoff nok en gang ha blitt stoppet av problemer med utstyret.

I stedet var det Sven Erik Bystrøm som ble best blant de norske UAE-rytterne, på en 20. plass.

Publisert 28. juli 2019 kl 21.42
Sist oppdatert 28. juli 2019 kl 21.42
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen