Kaos i Tour de France - etappen stoppet etter jordras

Egan Bernal overtok den gule trøyen på det som ble en dramatisk etappe i Tour de France.

Sist oppdatert 26. juli 2019 kl 18.04
NY MANN I GULT: Slik det ser ut nå er det Egan Bernal som kjører i gul trøye i morgen. Foto: Cor Vos.
NY MANN I GULT: Slik det ser ut nå er det Egan Bernal som kjører i gul trøye i morgen. Foto: Cor Vos.

Dagens etappe ble blant de mest dramatiske i Tourens historie, da et vanvittig uvær sørget for at etappen ble stoppet flere mil før den opprinnelig planlagte målgangen i Tignes. Jordras, snø og hagl gjorde nemlig forholdene så krevende at arrangøren ASO bestemte seg for å avslutte etappen på toppen av Col de l´Iseran. 

Dermed overtar etter alt og dømme Team Ineos-rytter Egan Bernal den gule ledertrøyen, etter som colombianeren var over to minutter foran ledende Julian Alaphilippe over toppen av nevnte Col de l´Iseran. Til en gruppe med ryttere som Geraint Thomas, Steven Kruijswijk og Emanuel Buchmann hadde Bernal omlag minuttet. 

Flere ryttere reagerte sterkt da avgjørelsen ble kjent, deriblant Alaphilippe og Rigoberto Uran, men enn så lenge virker det altså som Bernal blir mannen som overtar ledertrøyen. 

Han får imidlertid ikke tildelt etappeseieren, da endringen av etappen førte til at ingen vil bli kåret til seierherre på dagens etappe. Følgelig får Bernal heller ikke de ti bonussekundene som vanligvis går til etappevinnerne i Touren, men colombianeren er likevel i en meget god posisjon før den siste fjelletappen som venter i morgen.

Hva de endelige avstandene blir gjenstår å se, ettersom arrangøren ikke hadde tidtagning over toppen av l´Iseran, punktene hvor de endelige tidene altså skal bestemmes utifra. 

Dog ryktes det at Bernal nå ligger 25 sekunder foran Alaphilippe i sammendraget, med Geraint Thomas på tredje, 1:02 bak colombianeren.  

I morgen skal årets høydramatiske Tour de France avgjøres, med en kort fjelletappe til Val Thorens. Opp til mål venter 33 kilometer med stigning, som skal kåre årets seierherre.

Publisert 26. juli 2019 kl 18.04
Sist oppdatert 26. juli 2019 kl 18.04
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen