Egan Bernal opp på annenplass i Tour de France

Men Julian Alaphilippe har fortsatt en solid ledelse tilbake til den colombianske unggutten.

Sist oppdatert 25. juli 2019 kl 18.03
OPP PÅ ANDREPLASS: Egan Bernal kjørte gnistrende og er nå på andreplass sammenlagt. Foto: Cor Vos.
OPP PÅ ANDREPLASS: Egan Bernal kjørte gnistrende og er nå på andreplass sammenlagt. Foto: Cor Vos.

Nairo Quintana vant dagens etappe i Tour de France da han kom alene til mål i Valloire. Den lille colombianeren var en del av dagens brudd, og kjørte fra bruddkameratene sine før toppen av dagens siste stigning, enorme Col du Galibier.

Med det klatret også Movistar-rytteren fra en 12. til en syvendeplass i sammendraget, 3:54 bak ledende Julian Alaphilippe. 

Litt lengre bak i løypen, blant favorittene, var det også en colombianer som skapte action. Egan Bernal angrep noen kilometer før toppen av Galibier, og fikk raskt en betydelig luke til de øvrige sammenlagtkandidatene.

Overraskende nok var det etterhvert lagkamerat i Team Ineos, Geraint Thomas, som tok opp jakten på Bernal.

Den meget snodige taktiske manøveren førte til at sammenlagtleder Julian Alaphilippe ble hektet av noe, men sørget samtidig for å redusere forspranget til Bernal. Følgelig er neppe stemningen ombord i Ineos-bussen på topp i kveld. 

Ettersom Alaphilippe raskt fikk kontakt med resten av favorittene i utforkjøringen var det altså kun Bernal som evnet å nærme seg den ledende franskmannen på dagens etappe. Dermed er colombianeren nå 1:30 bak mannen i den gule trøya, fem små sekunder foran lagkamerat Geraint Thomas. 

Amund Grøndahl Jansen kom seg med i dagens brudd, men løypeprofilen ble som ventet litt i tøffeste laget for at nordmannen skulle være med i seierskampen. I stedet fikk han gjort en hjelperytterjobb for lagkaptein Steven Kruijswijk på de nedre delene av Galibier, hvilket trolig var formålet med utbruddet. 

I morgen venter rittets nest siste fjelletappe, hvor rytterne blant annet skal over det høyeste punktet i årets ritt, Col de l´Iseran, på hele 2751 meter. 

Publisert 25. juli 2019 kl 18.03
Sist oppdatert 25. juli 2019 kl 18.03
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen