/ Blogg

DETTE ER FJÆRA

FREDAGSPRATEN: Bli kjent med André, ny blogger på landevei.no.

Sist oppdatert: 13. mars 2015 kl 02.30
DETTE ER FJÆRA: Ja dere, slik ser han altså ut i sykkel-mundur. Foto: Ola Morken.
DETTE ER FJÆRA: Ja dere, slik ser han altså ut i sykkel-mundur. Foto: Ola Morken.
Lesetid: 5 minutter

Hvem: André Fjærestrand Bratli, 24 år

Kallenavn: Fjæra

Sykler for: Team Atea Pro Aktiv (lagtemporitt) og Team Bikeshop (aktive ritt).

Aktuell: Blogger for landevei.no fremover. 

- Hei André, for de som ikke kjenner deg, hvem er du egentlig?

- Som nevnt over her, jeg er André, Fjæra eller tjukken, alt ettersom hvem jeg prater med. 24 år gammel, bosatt på Majorstuen sammen med resten av verdenseliten. Til daglig jobber jeg med salg i Atea.

- For en del år tilbake syklet du aktivt, før du la sykkelen på hylla. Nå er du tilbake for fullt, hva skjedde underveis?

- Ja, jeg var jo aktivt med i NC i 5-6 år sammenhengende, men jeg fikk meg aldri noen ordentlig klubb med miljø i og da forsvant etter hvert også motivasjonen. Så i 2012 la jeg de hvite skoene jeg hadde den gangen på hylla. Vinteren 2013 kom Atea-leder Tronn Skjerstad til meg med en bra plan, jeg skulle være med Team Atea å sette rekord fra Trondheim til Oslo med seks måneder forberedelser.

Kort fortalt ble enden på visa en sigepunktering etter bare 7 av 540km, etter 100 km var hjulet helt flatt og det var bare å ta plass i skammebussen. Før den tid gjorde jeg det imidlertid greit i de fleste ritt, men var nedpå 2-3 ganger. Solo-seier i Foss Grand Prix var nest beste prestasjon, den beste var helt klart 4.plassen i klubbmesterskapet.

Les også: Herr offisiell! 

- Ryktene sier at du har fått deg nytt klubblag for sesongen. Hva er årsaken til dette dramatiske skiftet, er ikke Hasle-Løren stilige nok lenger? Er det optimal skomatching som er motivasjonen? Fortell! 

- Haha, jeg liker måten du lager et forklaringsproblem for meg på. Hasle-Løren har vel den frekkeste drakta i hele feltet, så det er ikke problemet. Hovedgrunnen til at jeg kommer til å representere laget til Håkon Lilland, Team Bikeshop, er fordi det vil jeg ha et støtteapparat på ritt. Vi får også bra støtte ellers, samt at det er fire andre ryttere som er knallgode hvor jeg vil få bra matching. Planen er å prege ritt, kanskje først og fremst aktive ritt med bra motstand, men kanskje vi også kan lage litt kvalme i NC? Det er klart at de sykt frekke neongule S-works-skoa vil matche Bikeshop-drakta bra, men der blir vi sponset med Shimano-sko, så jeg må nok bruke noen blå der, som dog også kommer til å matche!

FERDIG I BLÅTT: Andre bytter klubb fra Hasle Løren til Team Bikeshop før årets sesong. Foto: Privat. 

Når vi spør om planene for sesongen er André sedvanlig positiv. Om du har lyst til å se han i levende live i løpet av sesongen er mulighetene gode. 

- Planen for sesongen er rett og slett å være bedre enn i fjor. Jeg har trent mer og føler formen er på gang, men en liten trynings for fire uker siden har holdt meg utenfor siden da. Heldigivs har jeg kommet i gang igjen og fått noen kilometer siden forrige helg!

Det er klart folk skal få se meg i levende live, jeg skal i alle fall kjøre Enebakk rundt, Nordmarka Rundt, Mjøsa Rundt, Vestfold Rundt og Trondheim - Oslo med Atea. Planen er også Askerrunden, Roserittet samt flere aktive ritt med Team Bikeshop!

- Du har en noe spesiell tatovering på låret, fortell!

- Ja, de sier så. Jeg har et portrett av Usher på armen, på innsiden står det " My life your entertainment" og på låret skaffet jeg meg Velominati's velkjente rule 5. De fleste kjenner vel til Harden the fuck up. Den smeller i trynet på meg hver gang jeg ser på stemmet, som er relativt ofte!

HTFU: Ser du en medsyklist med denne tatovering er sjansen stor for at det er André!

Man skulle kanskje tro at André og bloggrival Dan Erik Hansen er bitre fiender men ifølge André eksisterer det ikke noe ondt blod dem i mellom. 

- Jeg og Dan Erik har faktisk et godt forhold. Vi tar titt og ofte en kaffe når han er i Oslo, eller rettere sagt bydel Frogner. Da snakker litt om damene vi har vært med, er med og skal være med, pluss litt sykkelprat naturligvis.

- Du er ikke redd for å by på deg selv hverken på blogg eller sosiale medier, er du redd for å bli oppfattet som «cocky»?

- Glad du nevner det, for nei, jeg er ikke redd for å by på meg selv eller blogge og spamme ned Instagram. Det er klart at imaget mitt med å tidvis være litt cocky er nøye planlagt. Kanskje spesielt ovenfor Rye som jeg forøvig vil gratulere med den eneste seiren de hadde i fjor, på Vestfold rundt, hvor Atea ikke stilte opp.

De som kjenner meg vet at jeg er en hyggelig kar som egentlig er ganske ålreit, men får jeg muligheten til å slenge litt med leppa er jeg ikke sen. Samtidig er det da litt surt når jeg feiler selv, men da er jeg voksen nok til å tåle såpass. Gi og ta akkurat som guttekos.

- Når du nå skal blogge for Landevei, hva kan leserne forvente seg?

- Leserne kan forvente seg en god porsjon humor, mye røverhistorier, og sist men ikke minst mye om hva som skjer på innsiden av lag som Team Atea og Bikeshop. Jeg kommer også til å skrive litt om treningen min fremover!

Selv om våren har ankommet for alvor blir ikke André å se på norske landeveier i helgen. 

- Nei, akkurat nå sitter jeg på et av Kjos'ern sine fly til Paris. Som den romantikeren jeg er ga jeg frøkna Paris-tur til jul. Nå har hun en gylden mulighet til å fri, så får håpe hun ikke dummer seg ut nå som hun kan få meg på heltid, for det er det jo ikke alle som kan.

Vi takker André for praten, og gleder oss til å følge hans sprell her på Landevei.no i tiden fremover! 

Publisert 13. mars 2015 kl 06.00
Sist oppdatert 13. mars 2015 kl 02.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen