Gillettes grønne høvler tiltenkt kroppshår til menn er nok i praksis Gillette Venus-høvlene for damer, bare i andre farger. Men penger er penger, og Gillette selger selvfølgelig egne blader også til denne «herrehøvelen». Har du tilfeldigvis en klubbdrakt med innslag av neongrønt så er dette muligheten til å kjøpe en matchende barberhøvel. 

Høvelen har den samme egenskapen som vi finner hos de populære Venus-høvlene fra samme merke, nemlig en tynn stripe barbergele foran og bak selve bladene for redusert friksjon. I tillegg er de fem bladene fjærbelastet, for tett og skånsom barbering.

I praksis fungerer dette svært godt. Høvelen glir lett uansett hvor på bena vi bruker den, og den er øm og sensitiv på typiske områder rundt knærne der hud fort kan raspes av. Det store området som omkranser selve bladene, er altså der barbergeléen sitter. Det ekstra arealet gjør at det er vanskelig å komme til kriker og kroker, slik som eksempelvis der barten sitter. Enkelte steder i området skrotum kan vi også se for oss at er vanskelige å nå.