/ Sykler

TEAM JOKER-BYGGTORGET I SIGET

To seire av to mulige i Tour de Gironde for det norske laget.

Sist oppdatert: 28. mai 2016 kl 21.18
SPREK GJENG: Endelig har den sterke kjøringen begynt å slå ut i tellende resultat for Team Joker-Byggtorget. Foto:Team Joker-Byggtorget
SPREK GJENG: Endelig har den sterke kjøringen begynt å slå ut i tellende resultat for Team Joker-Byggtorget. Foto:Team Joker-Byggtorget
Lesetid: 2 minutter

Amund Grøndahl Jansen tok Team Joker-Byggtorgets andre seier på to dager da han kom alene til mål på dagens etappe i Tour de Gironde. 22-åringen gikk i brudd helt i starten av dagens 210 kilometer lange etappe, og de siste 180 kilometerne kjørte han solo.

Bakfra kom flere grupper jagende, men ingen klarte å ta igjen nordmannen, som også vant ZLM-tour sammenlagt tidligere i år. Dagens triumf medførte også at Grøndahl Jansen er i besittelse av samtlige fem trøyer i rittet. 

Det franske etapperittet er kategorisert som UCI 2.2, og avsluttes med en relativt lettkjørt etappe i morgen, muligheten for en ny sammenlagtseier for den Girona-baserte rytteren er med andre ord svært gode. 

I så fall vil helgen være tilnærmet optimal for Team Joker-Byggtorget, som tapetserte pallen på rittets første etappe i går. Da var det Truls Engen Korsæth som vant etter et utbrudd, mens Kristoffer Halvorsen og Adrian Aas Stien tok seg av spurten i hovedfeltet, slik at samtlige podieplasser ble besatt av blåkledde Jokere. 

I morgen har de altså mulighet til å sikre seg den tredje av tre mulige etappeseire, samt sammenlagttriumf. 

Seierene smaker trolig ekstra godt etter at Joker har slitt med å omsette sterk kjøring til tellende resultat denne våren. Gårsdagens seier var faktisk deres første UCI-seier for sesongen, og dagen etter kom altså nummer to. Under Tour of Norway var de flere ganger på offensiven, uten at det resulterte i noe toppresultat. Nå ser det imidlertid ut til at Ketchup-effekten virkelig har gjort seg gjeldende for Gino van Oudenhoves gutter. 

Publisert 28. mai 2016 kl 21.18
Sist oppdatert 28. mai 2016 kl 21.18
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen