Vegard Stake Laengen har lenge slitt med å finne et nytt profflag for neste sesong. Vegard har de siste årene syklet for pro-kontinentallagene Team Type 1
– Sanofi og Bretagne – Séché Environnement.

Nå vender han tilbake til Norge, og i 2015 skal han ikke overraskende sykle for Team Joker.

Annonse

– Vegard har kjørt mange fine løp for Bretagne de to siste sesongene, men har blitt nedprioritert i laget til fordel for franske ryttere. Vi mener han fortsatt har et stort potensiale, og vil gi han sjansen på nytt, sier sportsdirektør i Team Joker, Gino Van Oudenhove.

Team Joker har gjort en rekke nysigneringer foran 2015-sesongen, og har nå en stall på 13 ryttere. Nivået er høyere enn noen gang.

GLEDER SEG TIL NORSKE LØP MED TEAM JOKER

– Jeg gleder meg til å komme tilbake til laget, sier Stake Laengen.

– Team Joker har et veldig profesjonelt opplegg som ikke står mye tilbake i forhold til pro-kontilagene. Jeg gleder meg også til å kjøre alle UCI-rittene her hjemme neste sesong, noe som ikke har vært mulig på grunn av Bretagne sin sesongplan denne sesongen, sier han.

Sesongforberedelsene for Team Joker er for lengst i gang, og laget vil som vanlig starte på Mallorca i desember som første samling for laget.
– Vi kommer til å kjøre mye av det samme opplegget gjennom vintermånedene, sier Van Oudenhove.

– Det vil også innebære samlinger på Mallorca i januar og februar før rittsesongen inneldes i begynnelsen av mars. Hovedmålet for sesongen blir å sette mer farge på de norske UCI-rittene enn vi har klart de to siste årene, sier han.

Dette er stallen til Team Joker i 2015:

Reidar Borgersen
Vegard Stake Laengen
Edvin Wilson
Philip Lindau
Bjørn Tore Hoem
Adrian Aas Stien
Odd Christian Eiking
Truls Engen Korsæth
Sindre Skjøstad Lunke
Amund Grøndahl Jansen
Anders Skaarseth
Daniel Hoelgaard
Kristoffer Halvorsen, intensjonsavtale

RUTINERT: Gino van Oudenhove ser frem til å ha Stake Laengens erfaring på laget.