Landevei fikk gleden av å besøke Taylor Phinney tidligere i år, og under BMCs lansering var det liten tvil hvem som ønsket å være midtpunkt. Taylor Phinney er definisjonen av en absolutt skøyer av sykkelen, og ingen av lagets tretti ryttere slipper unna gjøglingen til Phinney.

– Jeg kan ikke ta ansvar for hva den forrige generasjonen gjorde, det ville ikke vært rettferdig, fortalte Phinney da vi snakket med han tidligere i år. 

Han er utover sine stand up-ferdigheter også kjent for å ha tatt et knallhardt standpunkt mot alt som har med medisinske remedier å gjøre. Phinney holder seg unna det meste av legemidler, og vil ikke en gang bruke helt vanlige smertestillende produkter, så enkelt som for eksempel Paracet.

Phinney kan mer enn bare å gjøgle, han er også en av lagets sterkeste ryttere. Han har i år hentet hjem flere viktige triumfer, senest i Polen rundt i august. Der ble han også nummer tre sammenlagt. I februar vant han ungdomstrøyen i Tour of Qatar. I fjor var han bærer av Giroens rosa ledertrøye, og ble nummer to i tempo-VM. I en alder av 23 år har han vunnet større og flere seiere enn de fleste proffer gjør i løpet av en hel karriere.

Nå velger Taylor Phinney å forlenge kontrakten med BMC, selv om lagets prestasjoner som sådan har vært under pari. Phinney har signert en kontrakt som varer ut 2016.

EN ÆRE
– Det er alltid spennende når en ung rytter viser oss tillitt slik Taylor har gjort med BMC Racing Team, forteller Jim Ochowicz, lagets manager.

– Han fortsetter stadig å utvikle seg og får mer erfaring for hver eneste sesong. Fremtiden hans er lys, og målene hans er de samme som våre, legger han til.

Phinney selv forteller han gleder seg til å fortsette som medlem av BMC-familien, som han har vært en del av siden 2011.

– Både ryttere, soigneurer og ledelse gjør dette til et slags hjem for meg. Jeg har stor respekt for Andy Rihs, som holder laget vårt økonomisk levedyktig, og sørger for at alt vi trenger er til stede.

Phinney forteller at det er OL i 2016 i Rio som blir en av hans viktigste prioriteringer fremover. Å bli værende hos BMC betyr kontinuitet for Phinney, noe han forteller var viktig for resultatene i London-OL. Der fikk han den sure fjerdeplassen både i fellesstarten og på tempo, og nå vil han hente gullet.

– Kontinuitet er viktig. OL er et stort fokus for meg etter hva jeg oppnådde der i fjor, sier Phinney.