/ Sykler

LORVIK VANT I TSJEKKIA

Ingrid Lorvik vant tøff etappe i tsjekkisk etapperitt.

Sist oppdatert 1. mai 2015 kl 17.34
STERKEST: Ingrid Lorvik fulgte opp en sterk førsteetappe med seier på den andre etappen. Foto: NCF
STERKEST: Ingrid Lorvik fulgte opp en sterk førsteetappe med seier på den andre etappen. Foto: NCF

Ingrid Lorvik vant fredagens kongeetappe i Gracia Orlova, og snuser nå på pallen sammenlagt etter halvkjørt ritt. Lorvik, som til vanlig kjører for CK Victoria, vant den 10 mil lange fellesstarten i Tsjekkia på fredag med en maktdemonstrasjon opp den siste bakken mot mål.

På rittets første etappe, 101.2km fellesstart i går, ble Lorvik nummer ti, og med dagens seier ligger hun nå på fjerdeplass sammenlagt, 23 sekunder unna pallen. Hun ligger på tredjeplass i poengkonkurransen, og på fjerdeplass i klatrekonkurransen. I morgen venter individuell tempo på formiddagen og 63km fellesstart på ettermiddagen. Søndag avsluttes rittet, som har UCI 2.2-status med en ny fellesstart på 100.2km.

Etter 30 km av dagens etappe ble det splitt i feltet opp en lang bakke, der Lorvik og to andre ryttere var først på toppen. De ble etter hvert kjørt inn av flere ryttere, og de dannet en tetpulje på rundt 8 ryttere, forteller Sturla Johansen, som er leder for CK Victoria elite kvinner og snakket med Lorvik etter rittet.

– Det ble en del støting mot slutten i teten, men gruppa kom samlet til bunnen av den 1 km lange bakken opp mot mål. Ingrid distanserte konkurrentene med blant annet Trixie Worrack opp den siste bakken og kunne triumfere som vinner av etappen, sier Johansen.

Etter kragebeinsbrudd i mars, stilte Lorvik til start for det norske landslaget med bare to ukers sykkeltrening på baken, og overrasket både seg sjøl og støtteapparatet.

– Det var en fantastisk prestasjon av Ingrid, og spesielt artig at det skjedde med den norske landslagstrøya, sier Johansen.

NORGES TROPP:

Miriam Bjørnsrud, Raumer Rytter SK/Hitec Products
Emilie Moberg, Halden CK/ Hitec Products
Cecilie Gotaas Johnsen, CK Victoria/Hitec Products
Ingrid Lorvik, CK Victoria
Vita Heine, Bergen CK/Hitec Products
Ingvild Tangen, Ottestad IL Sykkel

Resultater:
1. Ingrid Lorvik
2. Eugenia Bujak (BTC City Ljubljana)
3. Alena Amialiusik (Velicio-SRAM) +2

Øvrige norske:

23. Miriam Bjørnsrud, +6:15
24. Vita Heine, +6:15
40. Cecilie Gotaas Johnsen, +6:33
75. Emilie Moberg, +12:01
106. INgvild Tangen, +24:14

Publisert 1. mai 2015 kl 17.34
Sist oppdatert 1. mai 2015 kl 17.34
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen