Det tyske internettmerket Canyon har de siste årene sponset Team Katusha og spanske Movistar, men for 2020-sesongen blir det store endringer.

Movistar skal fortsatt være flaggskipet til Canyon, noe det har vært siden de tok over sponsoratet til Pinarello i 2014. Nylig ble det kjent at Campagnolo avslutter sponsoratet av Movistar, et samarbeid som har vart i 30 år.(+).

Annonse

I 2020 vil Canyon også sponse to prokontinentallag, Arkéa-Samsic  og Corendon-Circus. Arkéa-Samsic har vært et prokontinentallag siden 2013, og sakte men sikkert bygget opp en stall av meritterte ryttere. I 2020 henter de blant annet Nairo Quintana og spurteren Nacer Bouhanni, ryttere som Warren Barguil og Maxime Bouet forblir på laget.

I tillegg vil de fortsette navnesponsoratet til kvinnelaget Canyon-SRAM.

Nairo Quintana
BLIR HOS CANYON: Nairo Quintana bytter lag, men vil fortsatt ha en Canyon Ultimate. Foto: Cor Vos.

Canyon har siden de gikk inn i proffsykling alltid latt rytterne velge selv hvilken sykkel de vil bruke, enten det er allroundsykkelen Ultimate, eller aerosykkelen Aeroad.

Det er mange som lurer på når det kommer en ny utgave av Aeroad. Instagramkontoen @kredercoaching la ut dette bildet av Mathieu van der Poel, på en sykkel som absolutt ikke er den nåværende Aeroaden. Canyons nåværende aerosykkel har flere vaiere og strømper som er utenpåliggende, mens denne modellen tydelig har alt integrert i styre og ramme.

Ryktene i bransjen var at Canyon skulle presentere denne sykkelen høsten 2020, men foreløpig har vi ikke fått noen svar på når sykkelen van der Poel brukte vil lanseres.

ny canyon aeroad
NY SYKKEL? Mathieu van der Poel på det som trolig er den nye Canyon Aeroad.

Canyon Ultimate har vært testvinner i Landevei to ganger, men modellen som brukes i dag har vært på markedet i tre år. Om du heller vil ha en ny Ultimate enn en Aeroad må du trolig vente lenge, her verserer det ikke et eneste rykte om ny sykkel.

Corendon-Circus er altså det tredje laget Canyon vil sponse på toppnivå. Corendon-Circus var i utgangspunktet et rent sykkelkrosslag, som kjørte landeveisritt som trening til krossesongen. Stallen var følgelig på under ti mann, men ettersom Mathieu van der Poel også vil sykle landevei, har laget stadig vokst i nivå og omfang. Neste års Vuelta a Espana starter i Nederland, og van der Poel har en ambisjon om å hente etappeseiere på egen jord - gitt at laget får delta.

Canyon har altså tre profflag i sponsormappa i 2020, men den nye Aeroaden venter vi fortsatt på.

mathieu van der poel amstel
VUELTA? Van der Poels seier i Amstel Gold Race imponerte alle, og kan gi laget wildcard til vueltaen 2020. Foto: Cor Vos.