– Dette er den beste dagen i mitt liv, jeg kan ikke tro at jeg endelig vinner! Jeg har drømt om dette siden jeg var seks år gammel, hikstet en rørt, nybakt verdensmester etter en dramatisk thriller i kvinnenes eliteritt.

For etter to bronse og en sølv, var det bare gull som manglet for belgiske Sanne Cant. Egentlig var et VM-gull det eneste hun ikke har vunnet i sykkelkross. Hun har vunnet bPost Trophy sammenlagt, Superprestige-serien, Soudal Classic, verdencupen og utallige individuelle titler.

Annonse

For sikkerhets skyld har hun blitt belgisk mester i sykkelkross syv ganger på rad, fortsatt uten VM-gull.

Og det var ingen ringere enn nederlandske Marianne Vos, som har blitt verdensmester i kross sju ganger, måtte se seg slått i en thriller av en avslutning.

Les også: Test av racere med ekstra dekklaring 

– Jeg kan ikke tro at trøyen er min for et helt år, sa Cant etter rittet.

Første halvdel av rittet var det flere om beinet, og Eva Lechner fra Italia ledet lenge. Etter hvert fikk Cant og Vos en luke på resten av tetgruppa.

De to så ut til å holde sammen mot et spurtoppgjør, men halvannen runde før mål gjør Cant en tabbe som koster henne ti sekunder.

Da de la ut på siste runde, hadde Vos en komfortabel luke ned til Cant. Den belgiske jenta så ut til å ha avfunnet seg med andreplassen, men da Vos fikk mekanisk trøbbel gikk Cant forbi.

Vos tok opp kampen og fikk kontakt. De to byttet på å støte og kjempet til streken, men Cant fikk overtaket på siste motbakken før mål, og Vos måtte til slutt se seg slått med ett sekund.

Katerina Nash fra Tsjekkia, som hadde hengt med teten hele første halvdelen av rittet, sikret seg den siste pallplassen da hun vant målspurten mot nederlandske Lucinda Brand. Begge klokket inn 21 sekunder bak Cant.

Topp 3 kvinner elite
1. Sanne Cant, Belgia, 43:06
2. Marianne Vos, Nederland, +0:01
3. Katerina Nash, Tsjekkia, +0:21

Fullstendige resultater 

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.