Sykkeleventyr gjennom Jotunheimen

Setter du av to eller tre dager til denne sykkelturen, kan du fortelle et eventyr som barnebarna aldri blir lei av. Den 30 mil lange rundturen starter i Valdres, før den går videre til Tyin, Eidsbugarden, Bygdin, Skåbu, Strand fjellstue, Forset, Spåtind og Fagernes. Ruten byr på noe av det mektigste landskapet Norge har å by på.

Sist oppdatert: 25. juni 2020 kl 12.00
VIDSYN: Kjartan Øye fører Frank Mo trygt over platået mellom Synnfjell og Steinsetfjorden.
VIDSYN: Kjartan Øye fører Frank Mo trygt over platået mellom Synnfjell og Steinsetfjorden.
Lesetid: 12 minutter

Jeg har fått det. Jeg har fått det så inmari, og det er to ting som gjør at de fem siste milene på denne todagersturen i Norges absolutt mektigste landskap kommer til å bli høstens største utfordring. Det ene er terrenget, det andre er Kjartan. Værskeibakken drepte meg, 17 serpentinsvinger kastet opp fjellsiden i et uforutsigbart og drepende bratt mønster, fra 300 til 1000 meter over havet.

Selv om jeg brukte 300 kroner på Værskei café føler jeg meg like elendig. For bare to måneder siden krysset jeg USA med glans, nå blir jeg frakjørt av Kjartan og Frank. De er gamle menn for pokker, snart 50 år, og Frank har pepet om kneproblemer med mulighet for avliving siden avreise for over et døgn siden. 

annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen