Både Glåmdal SK og Raufoss & Gjøvik SK er ferske arrangører i Norgescupsammenheng. De arrangerer årets tredje og fjerde Norgescuprunder. Glåmdal SK arrangerte Vingerkross i fjor høst, mens Raufoss & Gjøvik SK kjører sitt første formelle krossritt med Mjøskross på søndag.

Annonse

GRESS, SVINGER OG TRAPPER
Vidar Mehl, som for tida er ute med brukket kragebein og skader etter en sykkelvelt tidligere i høst og derfor ikke får deltatt selv, debuterer som rittleder med det nye krossrittet i Gjøvik. Løypa er lagt til Vindingstad skole, og Mehl har lagt mye krefter i løypeleggingen.

– Jeg syns noen av krossløypene har vært litt for grove, men her mener jeg vi har fått til en veldig bra trasé. Løypa går utelukkende på gress så det skal være minimal fare for punkteringer. Skolen ligger i en skråning, så vi har faktisk en del høydemeter fra høyeste til laveste punkt i løypa, sier han.

– Vi har mange fine små kneiker og mye svinger som gjør at man virkelig må kunne håndtere sykkelen og få med seg farten for å ikke stoppe opp. Vi har også en fin stadion hvor man får sett veldig mye av rytterne hele tiden, sier Mehl, og legger til at det også blir trapper i ulike varianter.

Ordinær online påmelding til Mjøskross stenger i kveld klokka 23:59.

Saken fortsetter under

Trapper Mjøskross - Vidar Mehl
TRAPPER: Rittleder og løypesjef for Mjøskross trappeløp i flere varianter til søndagens ritt. Foto: Vidar Mehl

TRAPPER: Rittleder og løypesjef for Mjøskross trappeløp i flere varianter til søndagens ritt. Foto: Vidar Mehl

SESONGDEBUTERER PÅ HJEMMEBANE
Regjerende norgesmester i kross, Elisabeth Sveum, har slitt med sjukdom de siste ukene, men sesongdebuterer på hjemmebane denne helga. Det gleder hun seg til.

– Jeg er klar for Mjøskross. Det blir utrolig gøy med hjemmebane. Løypa og rittet er nytt i år, men jeg vet at området passer veldig bra for krossing. Det er gress og mye opp og ned og svinger, sier Sveum.

Saken fortsetter under

Sveum - NM CX 2016 - Bengt Ove Sannes  1400x933
NORGESMESTER: Elisabeth Sveum, som er regjerende norgesmester i kross, sesongdebuterer på hjemmebane i helga. Foto: Bengt Ove Sannes

NORGESMESTER: Elisabeth Sveum, som er regjerende norgesmester i kross, sesongdebuterer på hjemmebane i helga. Foto: Bengt Ove Sannes

OPSAHL OG HARALDSETH LEDER CUPEN
Årets Norgescup åpnet med Spikkestadkross 30. september og Grenlandskross 1. oktober. Der tok Martine Opsahl to av to seiere i seniorklassen og leder dermed serien overlegent.

Blant seniorgutta to fjorårets Norgescupvinner Erik Nordsæter Resell seieren på Spikkestad, mens Ole Hem vant Grenlandskross. Det er imidlertid Hems lagkollega Fredrik Haraldseth som leder cupen etter to solide andreplasser på sesongåpningen, og er på plass også denne helga.

Forrige helg vant Hem og Opsahl Superpokal Voldsløkka, men dette rittet inngår ikke i Norgescupen. 

I juniorklassene er det Erik Andre Lier og Mari Mohr som leder cupen etter de to første rittene.

Slik blir årets Norgescup
NC 1 30.september: Spikkestad Bærum og Omegn Cykleklubb
NC 2 01.oktober: Skien Grenland SK
NC 3 14. oktober: Kongsvinger Glåmdal SK
NC 4 15. oktober: Gjøvik Raufoss og Gjøvik SK
NC 5 28. oktober: Tønsberg Tønsberg CK
NC 6 29. oktober: Svelvik Svelvik SK
NC 7 25.november: Bergen NCF Region Vest
NC 8 26. november: Bergen NCF Region Vest

I tillegg til Norgescuprundene arrangerer Arendal CC årets Norgesmesterskap. Det går 12. november på Hove.