KJEKKAS KNUSTE KONKURRENTENE

Forsvarte seieren i Enebakk Rundt med over fire minutters margin til Rye.

Sist oppdatert: 1. mai 2017 kl 12.13
VINNERE: Kjekkas vant Enebakk Rundt med 4 minutters margin til Rye Expressen på andreplass. Foto: Ola Morken
VINNERE: Kjekkas vant Enebakk Rundt med 4 minutters margin til Rye Expressen på andreplass. Foto: Ola Morken
Lesetid: 5 minutter

Saken oppdateres

– Vi fikk grisebank. Kjekkas har kjørt sinnssykt bra i dag. Vi visste at Kjekkas var sterke og det var ikke uventet at de skulle vinne. Men at de skulle slå oss med så mye? Vi fikk juling, sier Rune Holden, som er kaptein i Rye Expressen.

Kjekkas syklet på 1:51:50 (uoffisielt), mens Rye Expressen var inne på 1:55:43. Aurora Borealis kom på tredjeplass, om lag halvannet minutt bak Rye.

SLIK GIKK DET I 2016: Kjekkas tok Enebakk Rundt 

Fullstendige resultater 

HELT ETTER PLANEN
– Det var veldig moro å kunne komme inn her favorittstempelet og levere. Vi kjørte over tre minutter fortere enn i fjor, sier kaptein Aleksander Stijelja etter seieren på Enebakk Rundt.

– Vi hadde en plan. Vi skulle kjøre kontrollert og teknisk godt ut til Marikollen og sørge for at vi hadde flest mulig med dit. Derifra var planen å øke farten. Og det gjorde vi til gangs, sier Stijelja, og roser hele laget for innsatsen.

– Det er ikke en rytter som vinner Enebakk Rundt. Det er laget med stor L som vinner. Det er like mye de som henger med i 50 kilometer som de som er med helt inn, sier han, og trekker fram at de nye rytterne imponerte.

– Alle de nye gjør en kjempejobb i dag. Det er ikke bare enkelt å komme inn i et etablert lag, men de har sklidd godt inn i laget, og det er som om de har syklet med oss i flere år allerede, sier han.

LES OGSÅ: Har fått nok juling 

Saken fortsetter under

Kjekkas før start - Team Kjekkas 1400x933
FORBEREDELSER: Kjekkas før start på Enebakk Rundt. Foto: Team Kjekkas

FORBEREDELSER: Kjekkas før start på Enebakk Rundt. Foto: Team Kjekkas 

RYE: – GJORDE MYE RIKTIG
Selv om Rye fikk passet påskrevet av Kjekkas, er kaptein Holden tilfreds med gjennomføringen.

– Vi fungerer godt som et lag, og vi fikk til det vi hadde satt oss fore: Vi kjørte kontrollert til Marikollen, og økte på etter hvert derifra og inn. Men jeg tenkte jo mitt underveis. Allerede etter noen kilometer fikk vi sekundering på at vi lå 15 sekunder bak Kjekkas. Så økte det til et halvt minutt. På Lørenskog var vi over ett minutt bak, sier Holden, som samtidig er fornøyd med å holde unna for Aurora Borealis.

– Det er ikke hvem som helst som sitter i det laget, og vi lå bak dem i starten også. Så at vi tar igjen dem og at vi slår dem med såpass mye tyder på at vi også har kjørt bra, sier han.

BLI MED PÅ SAMLING 2018: Enda mer av alt – flere turer, mer sosialt, mer stæsj – Norges eneste landeveisfestival    

Rye Expressen satser i år på rekord i Styrkeprøven Trondheim-Oslo, som arrangeres 17. juni. Bruttotroppen på 40 ryttere ble tatt ut for knappe to uker siden, samtidig som laget bestemte seg for å endre fokuset for sesongen. Den opprinnelige planen var å satse på både Trondheim-Oslo og Lillehammer-Oslo også i år, men etter evaluering av vinteren bestemte kapteinene seg for heller å satse 100 prosent på en distanse.

– Slik sett er jo Enebakk Rundt for sprint å regne, sier Holden.

Les også: Sekundstrid i Enebakk Rundt

Saken fortsetter under

Rye Expressen - Enebakk Rundt 2017 - Ola Morken 1400x933
FUNGERTE: Rye Expressen fikk stadig bedre driv utover andre halvdel av rittet, og fikk testet rittrutinene. Foto: Ola Morken

FUNGERTE: Rye Expressen fikk stadig bedre driv utover andre halvdel av rittet, og fikk testet rittrutinene. Foto: Ola Morken

SLÅTT AV LANGT STØRRE LAG
Aurora Borealis er ikke overrasket over tredjeplassen, og ser seg fornøyd med sesongdebuten.

– Rittet gikk som vi forutså. Kjekkas, med cirka dobbelt så mange til start som oss, vant klart. Det er hyggelig for dem å vinne årets første ritt, og vi gratulerer. Rye med cirka tre ganger flere enn oss slår oss også. Men vi fikk øvd på det vi skulle, og kommer til å gjøre det vi er kjent for: kjøre bedre og bedre og fortere og fortere utover i sesongen, sier Tronn Skjerstad, som er kaptein i Aurora Borealis.

Les også: Siste nytt om landeveissykling

Nå blir det målrettet trening inn mot Nordmarka Rundt, som er neste fellesritt for laget. En del stiller også på Ceres lagtempo om to uker, og noen av rytterne kommer til å sykle både lagtempo og fellesstart der, sier Skjerstad.  

STRÅLENDE FORHOLD
Årets utgave av den 83 kilometer lange vårklassikeren ble noe helt annet enn fjorårets versjon, som startet med snø i veibanen og fortsatte med sludd og regn gjennom mesteparten av rittet. I dag var det sol, moderat vind og stort sett tørre veier fra start til mål.

Nå er det Nordmarka Rundt 21. mai som blir neste ritt der lagene møtes.

Les også: Slik blir Kross-Cupen 2017

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Aurora Borealis - Enebakk Rundt 2017 - Ola Morken 1400x933
TREDJEPLASS: Aurora Borealis sikret seg den siste pallplassen i lagkonkurransen med betydelig færre ryttere i rulla enn de to andre lagene. Foto: Ola Morken

TREDJEPLASS: Aurora Borealis sikret seg den siste pallplassen i lagkonkurransen med betydelig færre ryttere i rulla enn de to andre lagene. Foto: Ola Morken

Publisert 1. mai 2017 kl 12.13
Sist oppdatert 1. mai 2017 kl 12.13
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen