Plagg: Assos afterSnowBootie_s7 høyskaftede skotrekk

Pris: 1599,-

Annonse

Størrelse testet: II (43-46)

www.lknorge.no

www.assos.com

+ Smart plagg, superb stoffkvalitet, flott sømarbeid

- Puster dårlig i tørt vær, dyre

Innledning

I den sørlige delen av Sveits har de fine vintre med mye snø i fjellet og allikevel milde landeveissyklbare temperaturer. Det betyr veier våte av smeltevann som spruter opp fra hjulene og treffer leggene. Ubehagelig. Hva gjør man da? Jo, man konstruerer et høyskaftet skotrekk som holder spruten borte.

Tekstilet som er brukt er en variant av Assos' eget Stratagon, og tå og hæl er forsterket med et gummiert tekstil. Det løper en vanntett selvlåsende glidelås langs hele baksiden og langs hele dens lengde er det sydd inn en 5 mm bred refleksstripe. Øverst er det gummiert elastikk som skal passe til både oss tynne og de kraftigere. Tå og hæl er forsterket, det er åpning til skohælen, og åpningen til klossen er forsterket langs kanten. 

I bruk

Vanlige lave regnskotrekk har for testeren alltid vært ganske umulige. Relativt store føtter, men smale ledd og legger gjør at vannet renner nedi skoen etter et par minutter. Ettersom det aller meste av vannet som treffer beina fra knærne og ned i regnet kommer nedenfra kan det da være greit å tette høyere oppe, sånn under knehasene omtrent.

Trekket er enkelt å få på. Tekstilet som er brukt er fleksibelt, og den selvlåsende glidelåsen av aller beste kvalitet. Refleksen som løper langs hele baksiden av leggen hjelper på trygghetsfølelsen. Det er godt å bli sett i skitvær. Passformen er svært god. Elastikken øverst holder skaftet oppe og vannet ute.

Tekstilet er ikke så tett som på de fleste regnskottrekk, men til gjengjeld puster det slik at fuktighet ikke kondenserer så mye på innsiden som det fort kunne gjort om det hadde vært helt tett. På den annen side kan vi ikke anbefale å bruke det som vinterskotrekk i tørt vær. Til det isolerer det for lite og det puster ikke så godt som en vinterbukse gjør.

Oppsummert

Assos afterSnowBootie_s7 gjør en utmerket jobb både som komfortførhøyer ved våt og kald veibane og som et rent regnskotrekk. Det koster som vanlig fra Assos skjorta, men kvaliteten er superb.