Velocio Alpha long sleeve Jersey
  • Velocio Alpha Long sleeve jersey
  • Pris: ca 1850 kroner/179 Euro ink moms. 
  • Vekt: 248 gram 
  • Størrelse testet: M
  • Størrelse tester: 184 cm/74 kilo
  • Velocio.cc
skala
9/10

Velocios isolasjonstrøye med Polartecs Alpha-fleece er en lett, langermet isolasjonstrøye.

Alpha-fleecen er laget av lengre, pelslignende hår som skaper et isolerende luftlag rundt kroppen. 

Velocio Alpha jersey
ISOLASJON: Trøyen i Polartec Alpha fleece isolerer godt. Foto: Henrik Alpers

Trøyen er spesielt utformet for å brukes under tynnere ytterjakker som Velocios Softshell-jakke, Isadores softshell med lys,  Raphas nye hardskalljakke, eller en tynn regnjakke som Shakedry-jakkene til 7Mesh og Gorewear. 

Velocio-trøyen har den spesielle fleecen både på hele forsiden og på ermene og skuldrene. Baksiden av trøyen er laget av Velocios ullmateriale Merino 210. Hele trøyen inneholder 20 prosent merinoull totalt. 

Velocio Alpha jersey
HÅRETE: Alpha-fleecen er som pels. Foto: Henrik Alpers

Trøyen sitter stramt på, og strammer litt over skuldre og rygg, men den hemmer ikke bevegelser. Den er såpass tynn at du får plass til den under ganske trange ytterjakker. Både fleecen på fronten og ullmateriale på ryggen isolerer godt. Du kjenner at trøya er varm hvis du sitter med den på under frokosten. Også på tur oppleves den som varmere enn tjukkere ullbaserte isolasjonstrøyer som har blitt brukt parallelt. 

Ullmaterialet på ryggen ventilerer godt og fleecematerialet puster godt, samt tørker raskt. 

Velocio Alpha jersey
ULLRYGG: Ryggen på trøyen er laget i merino-miks. Foto: Henrik Alpers

Trøyen har også tre gode baklommer og silikonkant på innersiden nederst. Baklommene er passe stramme, men plassert slik at de er lette å nå. 

Velocio Alpha Long Sleeve er en effektiv isolasjonstrøye som er lett og tar liten plass. Lommer på ryggen gjør den veldig anvendelig under mange forskjellige ytterjakker. Passformen er på den trange siden. Vurder å gå opp en størrelse i forhold til vanlige sykkeltrøyer. 

At trøyen har kort glidelås gir mening med tanke på isolasjonsevnen, men det gjør også at trøyen er litt krevende å ta av og på. 

Til kalde vinterturer har vi ikke funnet noe bedre isolasjonsplagg som tar så liten plass som Velocio Alpha-trøyen. Ligger du å bruke ganske trange ytterjakker, selv på vinteren gir denne trøyen skikkelig med varme i forhold til volum. 

Velocio Alpha jersey
KORT GLIDELÅS: Glidelåsen holder til utlufting, men en hel glidelås ville gjort det lettere å ta trøyen av og på. Foto: Henrik Alpers
VURDERING
Totalinntrykk
PLUSS
Veldig komfortabel på - Skikkelig varm - Tar liten plass - Fine baklommer - Tørker fort - Lav vekt
MINUS
Kort glidelås - Ganske dyr - Litt stram over skuldrene/ryggen