Rytterne mistet nok ikke nattesøvnen når de kikket på profilen til Alto de Penas Blancas, men teori er en ting - praksis noe ganske annet. I følge arrangørens roadbook har fjellet 12,5% på det absolutt bratteste, men vi registrerte respektable 16% på vår trofaste Garmin i flere partier på de tre første kilometerne, og oppunder 14% omlag halvveis oppi bakken. Vi skjønner hvorfor Kurt Asle Arvesen tar den spanske informasjonen med en klype salt, og den som ikke disponerte kreftene riktig fikk seg real smell...

I går så vi blant annet Michele Scarponi (Lampre-Merida) komme inn nesten minuttet etter i mål, og Belkin-duoen Ten Dam og Mollema måtte også gi fra seg verdifull tid. Dan Martin, forhåndsdefinert kaptein på Garmin-Sharp, stilte dessverre ikke til start på grunn av skadene han pådro seg i en stygg velt inn mot Mairena del Aljarafe på den 7. etappen. Uten sammenlagtkandidat vil nok laget jakte etappeseier resten av Vueltan!

Annonse

Dagens 9. etappe fra Antequera til Valdepenas de Jaen burde på papiret være overkommelig for de fleste, med 2. kategorien Alto de los Frailes som største utfordring, men så var det dette med teori og praksis, da. Til syvende og sist er det rytterne selv som setter agendaen og bestemmer hvor hardt det skal kjøres underveis, uavhengig av løypeprofil.