Årets varmeste Grand Tour blir neppe avgjort før rytterne skal bryte seg opp selveste Alto de l’Angliru på den nest siste etappen, men allerede i går fikk vi servert både spenning og dramatikk. Noe overraskende var det at Astana skulle stikke av med seiren, tatt i betraktning at laget er bygd opp rundt sammenlagtfavoritten Vincenzo Nibali med et halvt dusin klatresterke karer.

 

Annonse

Normalt stemposterke lag som Omega Pharma, Sky og Radioshack hadde rett og slett ikke beina til å henge med helt inn til gårsdagens første målby, Sanxenxo. Vi tipper Nibali er strålende fornøyd med tingenes tilstand så langt, med et forsprang på 22 sekunder til Henao og Uran på Sky-laget.

Katusha leverte mot normalt, og Rodriguez er allerede på etterskudd - snaue minuttet bak i sammendraget. Lille Purito har definivt en jobb å gjøre i dagene framover!

 

Starten ut fra Vilanova de Arousa var av det originale slaget, med en aldri så liten båttur til startstreken fra den ene havnen til den andre. Arrangøren hadde bygd opp en platting av glass drøye 50 meter ut over vannet for å gi det hele et maritimt preg. Glatt som bare det, og vi kan være glade for at værgudene serverte strålende sol og skyfri himmel!

 

Dagens etappe ruller avgårde klokka 1300 fra Pontevedra, og rytterne tar kystveien sørover forbi Vigo, og tar en sløyfe innover i landet før målgang i Baiona - nærmere bestemt på toppen av Alto do Monte da Groba: Årets første toppfinish av totalt 11 er en skikkelig utfordring for rytterne, med en gjennomsnittlig stigning på 5,6% fordelt over 11 kilometer og 10% på det aller bratteste.

Hvis ikke beina svarer opp denne bakken, kan noen sammenlagtfavoritter se seg nødt til å glemme årets Vuelta og dreie fokus mot VM i september allerede nå!