Du kan være med å diskutere saken på vårt diskusjonsforum. Dit kommer du ved å trykke her!

Det er mye som skjer rundt Chris Horner om dagen, og miksen består både av sportslige prestasjoner utenomsportslige spekulasjoner.

Annonse

Chris Horner vant i går Vuelta a España, i en alder av 41 år. Han ble også den første amerikaner til å vinne en Grand Tour, og den første amerikaner til å vinne en Grand Tour siden Greg Lemond vant Tour de France i 1990.
Spekulasjonene rundt Horners prestasjoner er nå mange, og det er flere punkter kritikerne velger å belyse. Horner har prestert bemerkelsesverdig godt tross sin høye alder.

Han har vært skadet nesten hele sesongen, han har aldri prestert i nærheten av like bra tidligere, og han har kjørt på flere tvilsomme lag.

Han har heller aldri tatt avstand fra dopregimet som har pågått deler av hans karriere, og han har selv uttalt at han tror Lance Armstrong er uskyldig.

Det danske nettstedet Veloropa er ett av mange nettsteder som levner Horner lite troverdighet.

Chris Horner har også unnlatt å melde fra om hvor han befant seg, da spanske antidoping-myndigheter på oppdrag far USADA (United States Anti Doping Agency) ønsket en uanmeldt test av ham mandag morgen. Å unnlate å stille til test er ikke forbudt i seg selv, men det blir gitt en advarsel. Tre uteblivelser innen 18 måneder medfører normalt sett umiddelbar utestengelse.

Mangler kontrakt
Chris Horner blir sine prestasjoner tatt i betraktning en åpenbar syndebukk, hans prestasjoner må svare for en mørk dopinghistorie. Om det er dette, eller hans høye alder som gjør at han fremdeles ikke har sikret seg kontrakt for 2014 vites ei.

– Noe av problemet er nok alderen min. Hadde jeg vært 20 år gammel, hadde lagene stått i kø for å signere meg, sier Horner.

Horner ønsker å signere en toårskontrakt med et større lag, som kaptein. Hans seier i Vueltaen viser at han kan vinne store ritt, men trolig er det ikke aktuelt med en lenger kontrakt enn ett år, uansett lag. Horner selv sier han ønsker å forlenge karrieren så lenge som mulig:

– Om beina er gode, kjører jeg gjerne i to eller tre år til, sier han.

Ryktene har midlertid begynt å svirre under Vuelta a España, og enkelte medier har spekulert at Horner vil gå til etterfølgeren av det orange laget Euskaltel-Euskadi. Laget er en av de eldste i World Touren, men sponsoren valgte å takke for seg etter denne sesongen. Til slutt var det Formel-1-stjernen Fernando Alonso som kjøpte lisensen i siste øyeblikk, men om Horners tilstedeværelse på det nye laget er ett faktum er foreløpig ikke bekreftet.

Kontraktsløse ryttere
På denne tiden av året er det normalt at kontraktsløse ryttere leter etter nye lag. Vacansoleil-DCM er et annet World Tour-lag som blir lagt ned etter sesongen, og per i dag står over halvparten av rytterne deres uten kontrakt. Alle de norske World Tour-proffene har sikret sine kontrakter.