Når Vuelta a España ruller videre fra Calahorra i morgen, gjenstår det bare fem etapper av årets utgave. Rytterne skal kjempe seg over 14 nye kategoriserte fjell, og kampen om den røde ledertrøya er så langt fra avgjort. Tre av de gjenstående fem etappene har dessuten fjellfinish, og mange forventer at avgjørelsen vil falle på den 20. og nest siste etappen med målgang på selveste Alto de l'Angliru.

Vincenzo Nibali (Astana) hadde kanskje sin dårligste dag i Vueltan på gårsdagens etappe opp til Aramón Formigal, og tapte 22 sekunder til sin nærmeste konkurrent, veteranen Chris Horner (Radioshack). Nibali leder nå rittet med fattige 28 sekunder etter at rytterne har tilbakelagt 2.518,3 kilometer. Alejandro Valverde (Movistar) kjørte meget aggressivt i går og ligger nå på tredjeplass, 1:14 bak i sammendraget. Den spanske folkehelten Joaquin Purito Rodriguez har hele tiden vært på etterskudd etter den dårlige lagtempoen i Galicia, og ligger som nummer fire sammenlagt, 2:29 etter Nibali.

Annonse

Da spørs det hvem av disse fire som kom kommer best ut av hviledagen! Det vil nemlig overraske oss stort om Domenico Pozzovivo (AG2R) eller Nicolas Roche (Saxo-Tinkoff) kan klatre helt til topps med godt over tre minutter for mye i sekken. Sekunder og minutter kan fort rase avgårde på en dårlig dag opp Angliru, men Nibali har kanskje gjort unna sin jour sans allerede. Vi gleder oss til fortsettelsen!