Gårsdagens tempoetappe rundt Tarazona førte nok en gang til endringer i sammendraget, og Vincenzo Nibali (Astana) stiller igjen til start i Maella med den røde ledertrøya. Ikke helt overraskende, taper Chris Horner (Radioshack) litt tid til de andre sammenlagtfavorittene, men ikke mer enn at han absolutt blir å regne med helt inn til finalen i Madrid. Vuelta a España er så langt fra avgjort!

Dagens etappe burde ikke gi de store utslagene i toppen, og det kan godt tenkes at rytterne som har fokus på sammendraget lar et lite brudd gå helt inn til mål. Det gjelder jo å ikke slite ut laget unødig når det fortsatt gjenstår noen knalltøffe etapper i Pyreneene.

Annonse

Landevei's utsendte lot latskapen ta overhånd og fikk haik med Kurt Asle Arvesen bak rattet på Team Sky's stilige Jaguar. Vi fulgte den hardtarbeidende hjelperytteren Salvatore Puccio på den 38,8 kilometer lange sløyfen, og fikk førstehåndserfaring med Kurt's kjøreferdigheter og italienskkunnskaper. Eresfjordingen besto med glans!

Vi fikk også forhandlet oss fram til en tur på en av Vueltan's egne motorsykler, og hadde mer enn nok med å henge på gjennom smale og svingete småveier i hastigheter opp mot 130 km/t! Dramatikken nådde høydepunktet når Michele Scarponi (Lampre-Merida) føk ut i en skarp venstresving bare få meter foran oss. Den uheldige italieneren fikk børstet av seg den verste grusen, og ble satt tilbake på sykkelen av gutta i lagbilen. Som eneste medium, kan Landevei presentere fotodokumentasjon av hele opptrinnet!